Чави разкри трансферните планове на Барса: Меси и нов полузащитник

16:56
Чави разкри трансферните планове на Барса: Меси и нов полузащитник

Наставникът на Барселона Чави Ернандес разкри, че приоритетите на клуба в предстоящия трансферен прозорец са завръщането на Лионел Меси и привличането на полузащитник след раздялата с капитана Серхио Бускетс.

“Приоритетите ни са напълно ясни, но много бих искал Меси да се завърне. Оттук нататък, освен Лео, другият ни приоритет е нов полузащитник. Това би бил идеалният сценарий. Дали разполагаме с необходимите условия да привлечем Меси, е въпрос към клуба, към директора Матеу Алемани. Аз не отговарям за това. Що се отнася до спортно-техническия аспект, смятам, че Лео би бил прекрасно попълнение. В очакване съм той да се завърне и това би ми донесло специално вълнение. Там, където Меси отиде, нещата вървят добре за него. Той би ни помогнал в много неща, но решението е негово, така че аз бих го разбрал какъвто и избор да направи. Също така като “куле”, много бих се радвал той да се завърне”, коментира Чави на пресконференцията си преди утрешния мач със Селта, който е последен за сезона.

Той обаче отказа да потвърди за конкретни трансферни цели, както и да говори за някои от спряганите за напускане играчи. “Рубен Невеш? Не мога да говоря много за имена. Клубът знае моите приоритети, както и желаните от мен имена. Наясно са с моите възгледи: имена, позиции, сценарии. Ако ми позволите, предпочитам да не говоря за конкретни имена. Илкай Гюндоган? Поставяте ме в сложна ситуация, да видим как ще се справя. Аз много си мечтая: бих искал да видя как големи играчи идват тук, но подчертавам отново: не знаем дали ще сме способни да подпишем с нови футболисти. Ансу Фати? Мога да ви кажа много малко. Знам, че ще ме питате доста неща, но не мога да ви издавам много. Всичко зависи от това дали нашият финансов план ще бъде приет от Ла Лига. Жул Кунде? Аз правя изявления тук, но вие не ми обръщате внимание и продължавате да пишете разни неща”, заяви младият наставник.

Чави също така увери, че е убеден, че няма опасност Барселона да бъде изхвърлен от Шампионската лига, като освен това обсъди новия си договор и поведението на Жозе Моуриньо след загубата на неговия Рома във финала на Лига Европа. Спокоен съм за мястото ни в ШЛ, защото клубът ме уверява, че всичко е наред. Оптимисти сме, но все още не е окончателно. Освен това президентът винаги ми вдъхва доверие. Не съм неспокоен, просто очаквам крайното решение. Винаги има тревога, но моята е само за треньорските неща: дали трябва да вземем нови играчи, дали ще се наложи да продаваме футболисти и какви цели можем да постигнем. Много сме зависими от Финансовия феърплей.

Що се отнася до моя нов договор, оценявам преди всичко доверието. Президентът ми предложи да преподпиша точно когато отпаднахме от Купата на краля след мачовете с Реал Мадрид. Няма да има проблеми и контрактът може да стане факт още следващата или по-следващата седмица. Моуриньо? Всеки се държи така, както смята за добре. Ти си на финал и чувстваш, че е имало несправедливост… Треньорите обаче трябва да бъдем за пример. Ако не искаме да ни обиждат на стадионите, нужно е да сме примерни и затова се надявам да не вляза в подобен образ”, добави той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация