Георги Илиев: Левски отиват да разгледат Разград

19:33
Георги Илиев: Левски отиват да разгледат Разград

Бившият стопер и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев даде мнението си в студиото на Sportal.bg преди решаващите мачове от предпоследния кръг в първата шестица на efbet Лига.

"ЦСКА ще победи ЦСКА 1948, но въпросът е Левски какво ще направи. Имам информация, че отиват там със свалени гащи. Такава ми е информацията. Не знам със сигурност, ще видим, когато излезе съставът на Левски. Може би са отишли да разгледат Разград, наблизо е Русе, такава ми е информация. Може пък точно резервите на Левски да бият с 2:1 Лудогорец. Иначе два гола преднина за ЦСКА - има разлика между ЦСКА и Бистрица.

Не трябва феновете на ЦСКА да се държат така с хора като Ради Здравков и другите шампиони с ЦСКА. Трябва да има уважение, не е коректно такова отношение. Всеки трябва да изкарва прехраната си някъде. След като не са ги взели в ЦСКА, си търсят някъде работа. Създават им добри условия. Там проблемът е Бистрица. Ако искаш да си сериозен отбор, трябва да си в София. Любо и Ради направиха една добра конкуренция в този отбор. Двата ЦСКА трябва да се обединят на всяка цена, но ще е много трудно. Не се говори от много години, те не са от много години. 

ЦСКА е отбор за Европа, не за България. Играем страхливо, имаме четирима-петима добри футболисти. Надявам се днес да станем шампиони. Наско беше много сериозен футболист, много добър директор, прекрасен човек е, бих му казал, ако се оправдаят опасенията ми, че не е приятно да излизаш със свалени гащи. Не знам в света да има собственик без бизнес. Много си го обичам, пожелавам му успех, но всеки собственик има бизнес, плаща заплати, осигуровки и т.н. Левски досега играеха много силно срещу Лудогорец. На Лудогорец най-трудните му мачове бяха с Левски, а най-леките с ЦСКА", каза Майкъла.

"Простащината по трибуните не е присъща на ЦСКА. Говоря най-вече на сектор "А". В сектор "Г" и "Б" са крайните фенове, нормално. Но в сектор "А" и в ложата не е нормално. Псуваш на майка, жена му, децата. Не е сериозно това за клуб като ЦСКА. А ЦСКА 1948 с равенството в Бистрица с Лудогорец ни помогна много, трябва да има благодарност. Днес ще ги бием спокойно. Ще има минимум 15 000 зрители на "Армията" - това е хубаво. Ако Левски излезе с титулярния състав в Разград, ще е друго. Топузаков ще пътува ли с отбора въобще? Можеше да си остане тук с втория отбор. Не е сериозно. Когато си голям, голям си срещу големи отбори - отиваш и ги биеш. Играеш срещу Лудогорец, не срещу Хебър и Враца. Все пак казвам 1:1 в Разград, запазил съм ресторант за довечера. Коефициентът за победа на Левски е 11, един приятел заложи 200 лева от мое име.

Препоръчвам на държавата и спортното министерство да събори стадион "Васил Левски" и да построи нов национален стадион. Има достатъчно място да се направят и подземни паркинги там, всичко. Крайно време е вече ЦСКА също да има нов стадион. "Армията" е близо на 60 години, не съм сигурен точно на колко, но дори и сега е по-добър стадион от "общежитието" на Левски. На "сините" пожелавам да си направят една козирка", добави Георги Илиев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MamkoviDaebagov
06.06.2023 00:14

Къде видя разлика, бе, "Бистрица" отне на Литекс-Ловеч титлата..