Интер приключи сезона в Серия "А" с победа

21:36
Интер приключи сезона в Серия "А" с победа

Отборът на Интер направи добра загрявка за финала в Шампионската лига, след като приключи сезона в Серия "А", печелейки визитата си на Торино с 1:0 в двубоя помежду им от последния, 38-и, кръг на италианския елит. Единственото попадение беше дело на Марсело Брозович в 37-ата минута.

Предвид предстоящия сблъсък с Манчестър Сити наставникът на гостите Симоне Индзаги очаквано предприе редица ротации в стартовия си състав. Така възможност да бъдат титуляри получиха играчи като Стефан де Фрай, Роберто Галярдини, Брозович и Робин Госенс. В атака обаче действаше ударното дуо на тима Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку. От друга страна, домакините бяха подредени в 3-4-2-1 с Антонио Санабрия като нападател, докато Алексей Миранчук и Никола Влашич играеха зад него.

Първият удар в мача дойде още в третата минута, когато изпълнение на Миранчук от дистанция мина покрай вратата. След още три минути Лаутаро получи възможност да стреля, но прати топката над вратата. В 13-ата минута Самуеле Ричи също пробва далечен удар, при който топката излезе в аут. Четири минути по-късно Мергим Войвода стана поредният играч, отчел се с пропуск след изстрел от дистанция. В 22-рата минута Дензъл Дъмфрис не успя да намери целта със своя шут. Три минути след това най-после дойде първият точен удар в двубоя, като Вилфрид Синго прати топката в ръцете на Самир Ханданович. 

В 32-рата минута Де Фрай стреля с глава при корнер, но Ваня Милинкович-Савич спаси изпълнението му. В 36-ата минута Ханданович се справи с изстрел на Синго с глава също след центриране от корнер. При ответната атака Брозович пробва удар от разстояние, който се оказа неспасяем за противниковия вратар и така хърватинът даде аванс на “нерадзурите”. Така халфът за трети път в кариерата се разписа и в двата шампионатни мача срещу даден съперник в рамките на един сезон в италианския елит.

През първата половина на втората част имаше удари по посока и на двете врати. Хакан Чалханоолу, резервата Един Джеко, Галярдини и Лукаку не успяха да вкарат нов гол за “нерадзурите”, докато появилият се от пейката Ян Карамо и Синго не съумяха да се разпишат за “биковете”. 

В 65-ата минута Индзаги предприе любопитна смяна, като замени Ханданович с Алекс Кордас. 40-годишният вратар се отплати за доверието в 71-вата минута, когато се намеси с вещина при удар отблизо на Санабрия. В 80-ата минута Джеко можеше да удвои преднината на своя тим, но неговият удар срещна единия страничен стълб. В оставащите минути домакините потърсиха поне изравнително попадение, но резервите Пиетро Пелегри и Карол Линети, а също така Миранчук и Санабрия не успяха да преодолеят Кордас.

С този успех Интер събра 72 точки и се изкачи на втората позиция в класирането преди мача на третия Лацио (71 т.) срещу Емполи, който е по-късно тази вечер. От друга страна, Торино остана със своите 53 пункта на деветото място, като в неделя може да бъде задминат както от десетия Монца (52 т.), така и от 11-ия Болоня (51 т.).


ТОРИНО - ИНТЕР 0:1

0:1 Брозович 37'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация