Ибрахимович прекрати кариерата си във футбола

06:25
Ибрахимович прекрати кариерата си във футбола

Шведската суперзвезда Златан Ибрахимович обяви край на своята славна кариера. 41-годишният футболист на Милан, който ще остане в историята на футбола, като един от най-големите нападатели за всички временна, съобщи своето решение със сълзи на очите пред над 70 000 зрители на любимия му “Сан Сиро” след победата с 3:1 на "росонерите" срещу Верона от последния кръг на калчото.


Това стана на специална церемония на терена под продължителните бурни аплодисменти на всички фенове на препълнения стадион. За целта от клуба разпънаха дълъг червен килим, водещ към централния кръг на терена. Там бяха застанали всички клубни ръководители, а за да стигне до тях, Ибрахимович мина покрай всичките си съотборници, които го аплодираха и носеха новите екипа на тима с името му и неговия номер 11. Преди да стане това, на екрана на стадиона беше излъчено специално видео с някои от най-добрите изпълнения на Златан с екипа на “росонерите”. Ветеранът се появи на терена с мелодията от саундтрака на историческия филм "Гладиатор".


За първи път публично големият нападател не сдържа емоциите си и се разплака.


Ибра приключи славната си кариера в отбора, който най-много е обичал през своята фантастична футболна авантюра, след като непрестанни контузии го измъчиха през последните 18 месеца. Той записа общо 163 мача и 93 гола с екипа на "росонерите" и бе в основата на последните две титли на клуба, които донесе в двата си периода с екипа на Дявола. Първата бе спечелена през 2011 година, а втората през миналия сезон - 2021/2022 година, а освен това има и една Суперкупата на Италия с червено-черната фланелка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация