Алегри: Оставам в Юве, имам договор за още две години

06:37
Алегри: Оставам в Юве, имам договор за още две години

Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, коментира бъдещето си в тима след като кампанията в италианската Серия “А” завърши във вчерашния 4 юни (неделя). В него отборът надви Удинезе с минималното 1:0 и наставникът на “бианконерите” направи известна равносметка за изминалата кампания.


„Наистина се гордея с този отбор, тези хора, играчите, физиотерапевтите и всички, които работиха през цялата година с професионализъм и търпение. Беше трудна, но в същото време и прекрасна година. Просто искам да благодаря на всички, които работиха с мен. Чувствах се защитен. Клубът беше до мен. Сезонът свърши и всички сме уморени. Имаше грешки, но имахме и късмет, че се възползвахме максимално от отличната работа на младия ни отбор, така че имаше и положителни моменти. Ще бъда на разположение на клуба, както винаги. Не обсъждам прекратяване на договора, все още ми остават две години“, коментира Масимилиано Алегри.


Ювентус завършва кампанията на седмо място и догодина клубът ще играе в третото издание на турнира Лигата на конференциите. Отборът записа 22 победи, 6 равенства и 10 загуби и с този актив трябваше да финишира на четвърто място с равен брой точки с третия Интер, но редица рестрикции доведоха до отнемането на 10 точки от спечеленото в отбора и сега тимът от Торионо ще пропусне групите на Шампионската лига. Място, където съставът, воден от Масимилиано Алегри заслужи да бъде с играта си на терена, но в по високите етажи на футболните власти в Италия решиха друго.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация