Лудогорец остава без топнападателя си за гостуването на Черно море

07:18
Лудогорец остава без топнападателя си за гостуването на Черно море

Наказание извади нападателя на Лудогорец - Игор Тиаго, за решаващия мач за титлата в последния кръг от efbet Лига срещу Черно море, предава вестник “Тема Спорт”. Финалната битка е в утрешния 7 юни (сряда) и е във Варна на стадион “Тича”, а Ивайло Петев няма да може да разчита на голмайстора си срещу “моряците”. Причината е, че в дербито с Левски в предния кръг Тиаго получи деветия си жълт картон от началото на сезона и ще бъде санкциониран за два двубоя.


Играчът на “шампионите” се докара по нелеп начин до това положение след като свали тениската си при отбелязването на победния гол срещу “сините”. Така той остави съотборниците си заради необмислено действие с човек по-малко за най-важния мач от сезона, в който ще се обезсмислят всички победи на Лудогорец, ако не вземат пълния комплект точки.


Междувременно играчът на “орлите” е все по-близо до трансфера си в белгийския Брюж и се смята, че новината ще бъде оповестена до часове. Така се оказва, че мача с Левски е бил последен за Тиаго с екипа на разградчани.


Очаква се Брюж да заплати 7.5 млн евро на Лудогорец за футболиста, като той ще получава годишна заплата от 1.2 млн евро, а договорът ще има давност от 4 години. Междувременно се очаква, че бразилският клуб Крузейро също ще получи сериозна сума покрай трансфера, защото южноамериканците все още държат 25% от правата. Лудогорец водеше преговори за откупуването и на тази част, като сега в Бразилия се твърди, че Крузейро ще прибере 5 млн леара, което се равнява на 940 хил. евро.


В крайна сметка Лудогорец ще бъде на особено голяма печалба дори при възможността да се раздели с около 1 млн евро при трансфера, защото при идването му на стадион “Хювефарма Арена” през зимата на 2022 г. той струваше между 600 и 700 евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация