И Ювентус напуска Суперлигата! Останаха само най-алчните - Барселона и Реал

20:10
И Ювентус напуска Суперлигата! Останаха само най-алчните - Барселона и Реал

От Ювентус са изпратили писма както до Реал Мадрид, така и до Барселона, с които са информирали двата испански гранда, че “бианконерите” са стартирали правна процедура за напускане на Суперлигата, съобщава Relevo. Въпросният бюрократичен процес ще продължи няколко седмици, като от торинския клуб са убедени в своето решение да изоставят смелия проект за нов общоевропейски турнир.

Както е известно, Ювентус, Реал Мадрид и Барселона са единствените три отбора, които досега защитаваха идеята за създаване на Суперлигата. Първоначално цели 12 от топ клубовете в Европа се включиха в тази инициатива, но в рамките на едва 48 часа тя беше изоставена от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Арсенал, Челси, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Милан и Интер.

Доскорошният президент на Ювентус - Андреа Аниели беше сред най-върлите привърженици за стартирането на Суперлигата, но след известно колебание новото клубно ръководство е решило да се разграничи от въпросния проект. Най-вероятно този ход е част от предстоящо споразумение на “Старата госпожа” с УЕФА, за да може клубът да избегне тежка санкция. Рекордьорът по титли на Италия е разследван от евроцентралата за нарушаване на Финансовия феърплей, като според AS е бил заплашен с 5-годишна дисквалификация от евротурнирите.

Ако обаче Юве наистина напусне проекта за Суперлигата, то най-вероятно отборът ще бъде допуснат до участие в Лигата на конференциите през следващия сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация