Пеп: Сега всичко опира до това какво трябва да направиш за около 95 минути

20:33
Пеп: Сега всичко опира до това какво трябва да направиш за около 95 минути

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола даде първата от поредицата пресконференции, предшестващи финала в Шампионската лига срещу Интер. Испанецът увери, че се чувства спокоен и уверен, но много добре осъзнава колко силни качества притежава съперника. Той добави, че за момента участието на Кайл Уокър в двубоя е поставено под въпрос.

„След два ни пътуваме за Истанбул. Това е сбъдната мечта. Преди две години бяхме на финал, но обстоятелствата бяха различни и все още върлуваше пандемията. Сега всичко опира до това какво трябва да направиш за около 95 минути, за да бъдеш по-добър от своя съперник. Това е само един мач, в който трябва да бъдеш по-добър.

Дали мотивацията е по-голяма заради загубения финал преди две години? Не мога да говоря от името на играчите. Някои бяха там, други – не. Разбира се, сега искаме мачът да завърши по различен начин. Трябва да знаем добре какво е нужно да направим с топка и без топка.

Лично аз съм повече от спокоен. В последните дни ще се опитваме да разберем начина, по който трябва да играем срещу Интер. Не е лесно да атакуваме дефанзивната система, която използват. Те имат ясен модел. Трябва ни ритъм и търпение. Правилният ритъм е много важен за такива мачове. Те са свикнали да доминират в мачовете в Италия, така че трябва да се защитаваме добре. Това е финал срещу топ отбор. Ние сме уверени, оптимисти сме, но не мога да отрека качествата на съперника.

Кайл Уокър има проблеми в гърба. Вчера не се чувстваше добре, но днес е малко по-добре. Не искахме да рискуваме. Ще видим как ще е в следващите дни", заяви Гуардиола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация