Дейвид Мойс: Голямо постижение е да стигнем до европейски финал

23:03
Дейвид Мойс: Голямо постижение е да стигнем до европейски финал

Мениджърът на Уест Хям Юнайтед Дейвид Мойс говори преди утрешния финал от Лигата на конференциите срещу Фиорентина в Прага.

“На първо място е страхотно да съм тук. Да бъдеш на европейски финал за всеки мениджър е вълнуващо. Надявам се това да е началото - винаги съм казвал, че според мен най-добрите години предстоят - но със сигурност се наслаждавам на момента”, започна той.

"Отидохме в Португалия за два-три дни, тренирахме, насладихме се и си починахме малко. През този сезон изиграхме 56 мача в Премиър лийг и Европа, така че просто да прекараме няколко дни с играчите беше чудесно. Надявам се, че периодът от 10 дни от последния ни състезателен мач няма да окаже толкова голямо значение”, продължи той.

Мойс похвали утрешния съперник на тима си: “Фиорентина ме впечатли изключително много. "Формата им след световното първенство е много добра. Те вече стигнаха до един финал за Купата на Италия, така че това ми говори, че не е случайно. Труден съперник, италиански съперник винаги е труден, така че ние уважаваме това”.

Meниджърът на Уест Хям коментира и факта, че финалът е на “Фортуна Арена” в Прага (домът на Славия Прага), а в тима му има двама чешки футболисти, които са играли там - Владимир Цоуфал и Томаш Соучек. “И двамата идват от този клуб и са много свързани с града. Винаги съм смятал, че имаме голям шанс този сезон да стигнем до финала и съм наистина доволен, защото Томаш и Владимир играха отлично за клуба ни в продължение на няколко сезона”.

"Миналата година бяхме близо до финала в Лига Европа, а тази година направихме още една крачка напред, така че е голямо постижение да стигнем до европейски финал", каза още Мойс. "Голямо постижение е за всички играчи да седят тук днес. Сега остава да продължим и да спечелим”.

"Ще дойде ли баща ми да гледа утре? Мисля, че ще бъде в пъба. Баща ми е тук утре, така че се надявам да му дам нещо, което да запомни”, завърши шеговито мениджъра на Уест Хям.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация