Късни голове донесоха радост за Славия в столичното дерби с Локомотив

21:30
Късни голове донесоха радост за Славия в столичното дерби с Локомотив

Славия победи Локомотив София с 2:0 в двубой от последния кръг на efbet Лига. “Белите” стигнаха до успеха на стадион "Александър Шаламанов" в самия край на мача, когато влезлите от резервната скамейка Владимир Николов (88’) и Роберто Райчев (90’) се разписаха.

В герой за победителите се превърна вратарят Николай Кръстев, който се отличи с няколко важни намеси през второто полувреме.  

Домакините обаче не успяха да се доберат до баража за Лигата на конференциите, тъй като Арда се наложи над Ботев (Пловдив) и, заради предимството си в преките сблъсъци със Славия, се класира на седмото място. Отборът на Ангел Славков остава на осмата позиция, а "железничарите" пък завършват кампанията едно място по-надолу.

В седмата минута Бруно Франко стреля от далечно разстояние, но стражът на Славия внимаваше и улови топката. 5 по-късно ветеранът Дарко Тасевски напусна терена, а това беше неговият последен мач в кариерата.

В 20-ата минута Галин Иванов получи страхотно подаване около точката за изпълнение на дузпа, но ударът му бе отразен по чудесен начин от Александър Любенов.

Към края на полувремето Емил Стоев опита да изненада противниковия страж с изстрел от дистанция, но без успех. В оставащото време до почивката нямаше опасни ситуации и двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.

В 48-ата минута "белите" организираха добра атака, която завърши с удар на Тони Тасев, спасен от Любенов с крак. Малко след като измина час игра от началото на срещата гостите изявиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Людовик Соарес, но главният съдия бе близо до ситуацията и остана безмълвен.

В 64-ата минута Антонио Вутов стреля коварно извън наказателното поле, но Николай Кръстев и този път внимаваше и изби в корнер. 120 секунди по-късно Димо Бакалов бе оставен непокрит в близост до вратата на Славия, но с глава не успя да намери целта.

"Червено-черните" не спираха да атакуват и малко след това Ивайло Найденов и Мики Орачев също принудиха Кръстев да покаже своя рефлекс.

В 75-ата минтуа "белите" сбъркаха при изнасянето на топката, а тя попадна в краката на Димо Бакалов, който стреля от движение, но и този път стражът на домакините се оказа последна пречка пред гола. В 82-рата Антонио Вутов направи огромен пропуск от непосредствена близост, след като пресече пас на Кристиян Стоянов.

2 минути преди края на редовното време домакините откриха резултата. Кълбото бе върнато към Владимир Николов, който стреля неспасяемо в горния лъв ъгъл от границата на наказателното поле - 1:0.

Футболистите на Ангел Славков се възползваха от моментния импулс и в самия край на срещата удариха за втори път. Този път на точното място се оказа Роберто Райчев, който направи Любенов безпомощен и оформи крайния резултат в "Овча купел".


СЛАВИЯ 2:0 ЛОКОМОТИВ СОФИЯ

1:0 Владимир Николов 88'
2:0 Роберто Райчев 90'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация