Канте стана съотборник на Бензема

07:26
Канте стана съотборник на Бензема

Доскорошните съотборници в състава на Франция Карим Бензема и Н'Голо Канте отново ще играят заедно в един тим и по-точно в саудитския Ал Итихад Джеда.

Както е известно, вчера грандът от Близкия Изток обяви привличането на досегашния капитан на Реал Мадрид, а в късните часове на деня стана ясно, че клубът е договорил и халфа на Челси, който ще пристигне като свободен агент след изтичането на договора му с лондончани. За това съобщават водещите трансферни експерти в Европа. Канте ще подпише с Ал Итихад двегодишен договор, като ще прибере по 100 млн. евро на сезон. Очакванията са 32-годишният играч да бъде представен като попълнение на саудитците в следващите 48 часа.

Сърцатият полузащитник прекара седем години в Челси, в които изигра 269 мача, в които се отчете с 13 гола и 16 асистенции. Освен това Канте спечели със “сините” почти всички възможни трофеи - тези на Шампионската лига, Премиър лийг, Лига Европа, Купата на ФА, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Той има и една титла на Англия с Лестър, а с Франция е световен шампион от Мондиал 2018 и победител в Лигата на нациите за 2021 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация