"Билд": Дортмунд ще опита да си върне Гюндоган

07:29
"Билд": Дортмунд ще опита да си върне Гюндоган

Борусия Дортмунд ще направи опит да си върне халфа Илкай Гюндоган от Манчестър Сити. Договорът на 32-годишния халф изтича и той все още не е решил бъдещето си. Именно заради това той може да поеме обратно към "Сигнал Идуна Парк", пише "Билд".

Досега се смяташе, че Гюндоган е най-близо до трансфер в Барселона, но според последните информации до сделка няма да се стигне, тъй като каталунците не могат да си позволят заплатата на германеца. Имаше вариант и той да преподпише и да остане на "Етихад", особено след блестящото му представяне в последните седмици. Изглежда обаче и това няма да се случи, тъй като двете страни не са услели да постигнат споразумение.

Така шансът той да поеме в посока Дортмунд не е никак малък. Борусия се очаква да продаде звездата си Джуд Белингам за близо 150 милиона евро на Реал Мадрид, а Махмуд Дауд също се очаква да бъде продаден на Брайтън. Това ще отвори място за Гюндоган, а клубът ще разполага и с достатъчно средства, за да може да си го позволи.

Преди да премине в Манчестър Сити през 2016 година, Гюндоган прекара пет години в Борусия, където записа 157 мача, 15 гола и 20 асистенции, като междувременно помогна на отбора да спечели една титла и една Купа на Германия. Той бе част и от състава, който игра финал в Шампионската лига през 2012-13, като отбеляза гола при загубата с 1:2 от Байерн (Мюнхен).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация