Илич опитал да потуши напрежението преди мача с Левски

08:01
Илич опитал да потуши напрежението преди мача с Левски

Треньорът на ЦСКА - София Саша Илич е предприел нов подход преди последния мач за сезона срещу Левски. "Червените" все още имат шанс да спечелят титлата, като се нуждаят от задължителна победа срещу "сините" и грешна стъпка на Лудогорец на "Тича". Тимът сдаде първото място, след като завърши наравно с ЦСКА 1948 след много слабо представяне, породено най-вече от огромното напрежение върху отбора.


Точно заради това Илич е направил опит да тушира напрежението преди решаващия сблъсък с Левски. Той е провел индивидуални разговори с всеки футболист поотделно, като им е вдъхнал увереност. Бившият плеймейкър на Партизан е 10-кратен шампион на Югославия и Сърбия и със сигурност притежава шампионски манталитет, нужен на ЦСКА - София в предстоящата битка. Той е разочарован от липсата на самочувствие в играчите си срещу ЦСКА 1948.


"Първото и единствено нещо, което не ми хареса и смятам, че е главна причина да не стигнем до победата, е страхът. Футбол не се играе със страх. Видях желание, борба и агресивност, но футбол не се играе със страх. Предполагам, че и на футболистите им е било трудно да играят под такова напрежение. Може би това е нормално, защото в предишните години никога не сме били толкова близо до титлата, да я държим в нашите ръце", коментира Илич след мача в събота.


Сега сърбинът е взел нужните мерки и се надява да види тима си доста по-смел срещу Левски днес. ЦСКА - София вече доказа през сезона, че когато играе без страх, може да се представя добре. Това се случи в последните седмици, когато отборът заемаше втората позиция и бе лишен от напрежението да брани върха. Сега, в последния мач за сезона, "червените" са длъжни да се върнат в правилната посока, въпреки огромното значение и заряд на сблъсъка.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация