Босът на Юве: Алегри остава начело на отбора

18:03
Босът на Юве: Алегри остава начело на отбора

Изпълнителният директор на Ювентус Маурицио Сканавино беше категоричен, че наставникът на тима Масимилиано Алегри ще продължи да води тима и през следващия сезон, с което окончателно разсея слуховете за раздяла между двете страни предвид втората поредна кампания без трофей за “бианконерите”.

“Алегри никога не е бил тема на обсъждане. Има пълно споразумение по всички бъдещи сценарии, без значение дали става въпрос за трансферния пазар, организационна работа или спортно-техническа такава. С треньора винаги сме имали срещи и разговори на всекидневна база. През последните няколко месеца преминахме заедно през тази буря и в някои отношения нашата връзка бързо беше подсилена. Да, имало е и моменти на конфронтация и дори напрежение, но винаги с конструктивен критицизъм и самокритицизъм, и то с идеята винаги да е за доброто на Ювентус.

Не бива да забравяме за ситуацията и за бурята, която преживяхме. Вземайки предвид всички неща, вярвам, че в крайна сметка се справихме добре, дори на терена, където завоювахме третото място в първенството и полуфинали за Купата на Италия и в Лига Европа. Разбираме недоволството на феновете, които също преживяха емоционални катаклизми през този период. Определено Ювентус излиза от етап на изключителни успехи, така че ситуации като тази не помогнаха на тифозите да изпитат обичайното задоволство.

Трябва да останем здраво стъпили на земята, поставяйки определени опорни точки. Приключихме с делата в Италия, а Алегри е подходящият човек, който даде постоянство на спортно ниво. Въпреки това има аспекти, които все още трябва да бъдат разрешени като например финансовия. Искаме да започнем отначало със смирение, отдаденост и самокритицизъм, за да се поставим в позиция, в която възможно най-скоро да сме конкурентоспособни както на терена, така и извън него”, коментира Сканавино пред “Скай Спорт Италия”.

Шефът на “Старата госпожа” също така отказа да коментира информациите за преговори с директора на Наполи Кристиано Джунтоли и с халфа Адриен Рабио, чийто договор с Юве изтича в края на този месец. Той също така беше категоричен, че няма нищо общо между разследването на УЕФА срещу клуба и напускането на торинския гранд от проекта за Суперлигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация