Топузаков: Всеки един футболист на Левски трябва да е готов да играе под напрежение

21:58
Топузаков: Всеки един футболист на Левски трябва да е готов да играе под напрежение

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде мнението си след загубата от ЦСКА София с 0:2. Топчо призна, че приема доста тежко пораженията от "червените" и добави, че няма да удовлетворен дори "сините" да вземат баража за Лига на конференциите с Арда, защото отборът трябва да се цели винаги във върха.

"Головете, които допуснахме, бяха меко казано леки. Много технически брак, не ни се получи играта, не можахме да разгърнем нашия потенциал в атака. Лош мач за нас. Ние бяхме готови за тази схема на игра на ЦСКА, но в крайна сметка трябва да бъдеш по-агресивен, да печелиш единоборствата, битката я загубихме в психологическото предимство, което имаха след гола. Лош мач за нашия отбор в крайна сметка. Всеки един футболист на Левски трябва да е готов да играе под напрежение, не мисля, че днес трябваше да има такова, освен че зарядът беше "Вечно дерби". 

В последните дни прекалено много може би главите футболистите на Левски не бяха чисти, мислеха само за този мач и едва ли не че сме го спечелили предварително. Това винаги играе лоша шега, не си взехме поука, отстъпвахме в единоборствата и притежанието на топката, нямахме никакви атаки, които да развием, технически брак, на трети-четвърти пас губехме топката. За мен не бяхме с всичко най-добро, Филип Кръстев остана на пейката, не беше готов за 90 минути, Роналдо също има проблем, изпитвахме трудности на десния фланг. 

Вие цитирате шест-седем играчи, а петима от тях са национали. Не може в една седмица да изиграем три важни мача, нормално е да има ротации, отдавна съм казал, че най-важният мач за нас е баражът за евротурнирите. Ние не сме европейски гранд, за да имаме всичко налично и всеки мач на 1000%, защото нямаме такава дълбочина на състава. Не виждам какви юноши са играли, с изключение на Дейвид Михалев, който се справи страхотно. Ако прибавя Асен Митков, той беше като часовник в средата на терена. 

За кои юноши говорим? Патрик Галчев, който има над 50 мача за Левски, за Марин Петков, който е мъжки национал на България, Пламен Андреев и т.н. Наистина отиваме в друга крайност - ротирах състава, защото няма как да изиграем три мача за една седмица с едни и същи 11. За баража всичко очаквам, може да се промени датата, може и да остане. Мисля, че след днешния мач психологическата част ще бъде най-важната. Трябва да забравим този мач, идва мачът, който е най-важният. 

Кордоба е далеч от това да вземе участие, води тренировки по индивидуален план. Спряваме се с наличните играчи. Не, няма никакво удовлетворение, аз не мога да приема загуба от ЦСКА, без значение класирането, приемам загубите доста тежко. Каквото си заслужиш, това получаваш в края на сезона. Пред нас е целта минимум - класиране за Европа, но дори и да изпълним целта, пак няма да съм удовлетовен и щастлив, защото Левски винаги трябва да се цели в първото място", заяви Елин Топузаков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация