Решено: дават още пет милиона за "Колежа"

17:58
Решено: дават още пет милиона за "Колежа"

С 38 гласа "за", 5 "против" и 1 "въздържал се" Общинският съвет на Пловдив прие предложението да отпусне авансово средства в размер на 5 158 647 лева на строителя на стадион "Христо Ботев", с които той да довърши изцяло съоръжението. Необходимият финансов ресурс ще бъде пренасочен от плащания за отчуждаване на частни имоти, както и от разходи по перо пощи, далекосъобщения, транспорт и пътища. 

По проект стадионът трябва да бъде изграден с четири покрити трибуни с козирка и външна фасада, а строителят Илиян Филипов пое ангажимент това да се случи до края на 2023 година. Както е известно, в началото на месец февруари общинските съветници взеха решение да отпуснат средства в размер на 16 359 871 лева с ДДС за довършването на стадиона, които трябва да бъдат разплатени в три бюджетни години, като първата сума от 5 358 699 лева за 2023 година вече е преведена на строителя. 

Малко след това беше взето решение да бъдат отпуснати още 6 194 316 лева с ДДС, като те трябваше да бъдат изплатени през 2024 и 2025 година, но с настоящото решение Общинският съвет одобри първата вноска от 5 158 647 лева да бъде направена авансово още през тази година, за да може строителят в кратки срокове да заяви изработката на цялото количество на от металната конструкция, необходима за цялостното завършване на спортното съоръжение. Общинският съвет прие и предложението Община Пловдив да издаде на строителя запис на заповед, с което да гарантира вземанията му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация