"Армейците" удрят на камък за Гарсес

06:40
"Армейците" удрят на камък за Гарсес

Вторият най-добър голмайстор за ЦСКА София през сезона Маурисио Гарсес най-вероятно няма да продължи да носи червената фланелка през следващата кампания, твърди “Тема Спорт”. Бразилецът пропусна вечното дерби с Левски заради разтежение и почти сигурно равенството с ЦСКА 1948 (1:1) ще се окаже последният му двубой за тима. 

Както е известно, нападателят се подвизава на “Българска армия” като преотстъпен от третодивизионния бразилски Бруске, а в договора му има клауза за откупуване от 650 000 долара, която важи до 15 юни. Ръководните фактори в ЦСКА - София нямат никакво намерение да плащат тази сума, като влязоха в преговори с южноамериканските си колеги и се надяваха да я намалят поне наполовина. Засега обаче опитите им удрят на камък, като в Бруске държат да получат парите, залегнали в контракта на Гарсес. 

Ако не се стигне до обрат, двете страни няма да си стиснат ръцете и нападателят ще се завърне в бразилския клуб, с който е парафилал до 2026 година. 

“Ние чакаме. По-голямата част от феновете знаят, че клубът се нуждае от пари. Би било много важно за нас в този момент да получима тази сума”, коментира нскороро пред местните медии спортният директор на Бруске Андре Резини. 

Гарсес пристигна в ЦСКА в началото на 2022 година, а през този сезон записа общо 40 участия във всички турнири, в които се отчете с 12 гола - 10 в първенството и по един за Купата на България и в Лигата на конференциите. Той е много силен на втория етаж, но има огромни технически дефицити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация