Контузията на Везенков се оказа доста по-лека от първоначалните прогнози

02:01
Контузията на Везенков се оказа доста по-лека от първоначалните прогнози

Суперзвездата на Олимпиакос Александър Везенков премина ядрено-магнитен резонанс, а резултатите от него не са толкова притеснителни за българския национал, каквато беше първоначалната информация. Той е с костен оток на задната част на коляното, като се е разминал с най-тежката травма. Все още не е ясно дали ще може да вземе участие в мач №3 от финалната серия срещу Панатинайкос, като възстановяването му ще отнеме няколко дни, научи Sportal.bg. 

Везенков беше фаулиран при едно единоборство в подкошието на "детелините", но при приземяването стъпи накриво и контузи задната част на коляното си. Той не успя да напусне сам игрището, а това се случи с помощта на съотборниците му. Още преди края на мача той напусна ОАКА, за да премине ядрено-магнитен резонанс. 

Олимпиакос и Панатинайкос си размениха по една домакинска победа до този момент в спора за трофея в елита на гръцкото баскетболно първенство, а третият сблъсък е на 11 юни (неделя) от 21:15 часа в Пирея. Мач №4 ще се изиграе на 15 юни от 21:15 часа в ОАКА. Евентуална пета среща е насрочена за 18 юни, отново от 21:15 часа в залата на Олимпиакос, но ако се стигне до нея домакините няма да могат да разчитат на феновете си, тъй като те ще трябва да изтърпят наказанието си наложено преди броени часове. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация