Локо Пловдив строи стадион за 20 млн. евро

16:50
Локо Пловдив строи стадион за 20 млн. евро
Стадион за 20 милиона евро имат намерение да строят собствениците на Локомотив Пловдив, съобщава "Пловдив24". Това стана ясно на специална пресконференция по въпроса, на която днес говори финансовият директор на "черно-белите" Иван Петлешков. Тези 20 милиона са предвидени само за изграждане на самото футболно съоръжение, като едно място на зрител ще струва средно около 1000 евро.

Идейният проект (на снимката) е приложен в документацията, с която футболният клуб участва в конкурса за концесия на съоръжението. В зависимост от това каква част от проекта бъде одобрена от общината, инвестицията може да нарасне неколкократно.

Извън средствата от 20 милиона евро са предвидени изграждане на хотелски комплекс и общежития, както и паркинг и търговски обекти.

В съоръжението, което ще е изградено изцяло от сглобяеми конструкции, ще има и лекоатлетическа зала с писта, както и волейболна, боксова и зала за борба. По този начин нито един от клубовете, които тренират там в момента, няма да бъде ощетен и ще му бъде осигурено място за тренировки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bambaleo
11.09.2008 19:16

да го направят но за зеленина дано се сетят да помислят,че така погледнато от макета невиждам кой знае колко някой да се е постарал да опомене в макета.