Италия - обзор на кръга

00:45
Италия - обзор на кръга
Два мача безспорно привличаха вниманието ни в италианската серия "А". Торинското дерби между Ювентус и Торино и битката между първия и втория във временното класиране, Интер и Рома.

Вчерашния сблъсък в Торино предложи сух на голове, но не и на емоции футбол, в който не липсваха нервни изблици. Стигна се и до червен картон, записан на сметката на Павел Недвед в 90-ата минута. "Старата госпожа" загуби нови две точки, но с оглед днешните събития, то статуквото на върха се запази.

"Битката за трона" на Апенините бе равностойна почти през целия мач, но главните действащи лица се казваха Франческо Тоти и Филип Мексес. Капитанът на римляните отбеляза важно попадение в 38-ата минута, с което даде преднина на своя отбор. Неговия съотборник, Мексес определено може да се каже, че носи вина за изпуснатата победата, тъй като в 83-ата минута остави своите съотборници в намален състав след негов втори жълт картон. Заключителните минути минаха под натиска на синьо-черните и гола не закъсня. Така след този кръг разликата между двата отбора на върха се запази непроменена.

Отборът на Милан продължи със своята апатична игра, като този път завърши 1:1 при гостуването си в Катания. Новата покупка и безспорна перла в селекцията на "росонерите" Алешандре Пато вкара поредния си гол, но осем минути по-късно домакините изравниха. Този резултат остави отборът на Анчелоти на пета позиция с актив от 42-две точки.

Останалите резултати от кръга
:

Аталанта – Сампдория 4 : 1

Фиорентина – Ливорно 1 : 0

Дженуа – Наполи 2 : 0

Лацио – Реджина 1 : 0

Палермо – Емполи 2 : 0

Парма – Удинезе 2 : 0

Сиена – Каляри 1 : 0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

addicted2you
29.02.2008 03:40

И аз подкрепям долните 2 мнения - Мексес никаква вина не носи, тъй като дори 50% не беше за жълт картон..

salsinho
28.02.2008 19:14

Въпреки,че съм фен на Лацио ти си абсолютно прав и за Мексес и за Интер....наистина е тъжно

DuKe_Of_HaZzArD
28.02.2008 13:12

Пише, че Мексес носи вина за равенството на Рома. ПЪЛНА ГУЛПОСТ!!! Мексес не заслужи нито един от двата жълти картона. Съжелявам, че съотборниците му го спряха и не го оставиха да се разправи по мъжки с тоз нещастник съдията, да му смачка грозната физиономия. В италия няма съдии - има ИНТЕРдии. Жалко, че така опорочават това първентсво. Фактически, никой не се бори за първото място, тъй като Интер явно са се абонирали за него, другите отбори се борят за местата след първото. Интер заслужават не една година в Селия Б, а поне десетилетие!!!