ФИФА разследва хървати за расизъм

18:54
ФИФА разследва хървати за расизъм
Английската футболна федерация поиска от ФИФА да разследва твърденията за расистки обиди към Емил Хески от страна на хърватските фенове. Както е известно Англия гостува снощи в Загреб в квалификация за Световното първенство през 2010 година, като срещата завърши 4:1 за отбора на Фабио Капело.

Част от публиката на стадион "Максимир" отправи расистки обиди към Хески през второто полувреме, след като англичанинът получи жълт картон за нарушение срещу Нико Ковач.

"Според нас е неприемливо някой да бъде подлаган на расистки обиди, затова подадохме жалба до ФИФА. Все пак толерантността е от решаващо значение за бъдещето на нова Европа", се казва в изявление на Футболната асоциация на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Whitebat
11.09.2008 20:37

Типичната английска точност във всичко - желанието за справедливост и уважението на човешкото достойнство - много правилно и много морално звучи. Желанието да няма расистки обиди обаче е проблем и на самата Англия - с векове наред Британската империя не е зачитала по никакъв начин достойнството на другите народи - но сега те са за МОРАЛА.
Какво чудно има в обидите по Хески - та Хърватска е на Балканите - тук това е като за ЗДРАВЕЙ-ЗДРАСТИ - манталитет-в бившите соцстрани ходенето на мачове е възможност за отделяне на отрицателните емоций - за англичаните това е удоволствие - при условие че безработния там получава 1000 паунда месечно.
НИЩО ЛИЧНО КРАЛИЦЕ - ДВОЙНИ СТАНДАРТИ - НИЩО ЛИЧНО