Прогнозите на Ники Веселинов - 4-и кръг

21:11
Прогнозите на Ники Веселинов - 4-и кръг
При положение, че са изиграни само три кръга от шампионата и разликата между първия и последния е 6 точки, ясно е, че няма как да се направят генерални изводи около борбата за призовите места,  участието в евротурнирите и оставането на отборите в Лигата. Разбира се сигурно е, че с тази селекция Тотнъм няма да е 19-и както сега, Евертън също не си е на мястото (17), както и Манчестър Юнайтед (9). Любопитни са позициите на Манчестър Сити (3) и Уест Хям (5). Не съм сигурен, че имат сили да останат там. Само лидерите в класирането: Челси и Ливърпул, както и Ман. Ю (с мач по-малко) са без загуба, което говори за изравняване на силите на отборите. При прогнозирането на срещите в този кръг трябва да се има предвид натрупаната умора при част от играчите от пътуванията и участията в световните квалификации с националните им отбори.

Събота, 13 септември

14.45 часа : Ливърпул - Манчестър Юнайтед - Х , под 2,5 гола

Голямото дерби на английския футбол, двата отбора с най-много титли - един срещу друг. Прогнозата за такъв сблъсък почти винаги е тройна, което на практика не е прогноза. Един мой приятел букмейкър веднъж ми даде ценен съвет: "Като не знаеш как да играеш някой мач, пиши му хикс", може би такъв подход е най-сполучливото решение за големия мач на "Анфийлд". Ливърпул най-вероятно ще може да разчита на лекувалите се доскоро Торес и Джерард, Юнайтед е логично да опита възможностите на новата си супер-скъпа придобивка - Бербатов. Всички ще сме пред телевизорите.

17.00 часа : Блекбърн - Арсенал - 2

Домакините се подсилиха с едно бивше величие - Роби Фаулър (33) и въпреки, че са неубедителни в досегашните си три мача, традицията е срещу Арсенал да правят добри мачове. "Топчиите" имат само една грешна стъпка през новата кампания - загубата при гостуването на Фулъм. При домакинството си на Нюкясъл (3:0) обаче, показаха огромен потенциал в атака и при разиграването на комбинациите, така че са фаворит при визитата си на "Иууд Парк".

17.00 часа : Фулъм - Болтън - 1 тв.

Фулъм направи една от най-добрите летни селекции на Острова (според парите които има) и в момента разполага с отлични изпълнители в средата на терена и атаката. Лондончани биха у дома Арсенал и това е доказателство за силата им. Не би трябвало да имат проблеми с Болтън, който освен че е един от най-слабите гости в Премиършип, в досегашните три кръга не показа нищо особено, а е и без контузения си основен нападател - Йохан Елмандер

17.00 часа : Нюкясъл - Хъл - 1 тв.

На "свраките" не им върви. Мениджърът Кевин Кигън напусна заедно с целия си екип, легендата Алън Шиърър не желае да го замести ако няма последната дума при трансферната политика и ...треньорският пост остава вакантен. Джоуи Бартън току що излязъл от затвора, сега ще изтърпява старо наказание от 6 мача. Контузи се в мача с Перу и аржентинецът Гутиерес. Феновете са крайно изнервени и атакуват непрекъснато клубното ръководство. Истински късмет за Нюкясъл е, че точно в такъв момент ще им гостува Хъл, който започна добре първенството, но в последния кръг получи як шамар у дома - 0:5 срещу Уигън. След такъв бой, новакът в Лигата като нищо може да влезе в черна серия от загуби.

17.00 часа : Портсмут - Мидълзбро - 1Х, гол / гол

Много интересен и труден за прогнозиране мач между два силни състава. Домакините започнаха със загуби от Челси и Манчестър Ю., но после прегазиха като гост Евертън (3:0) и показаха истинския си облик. Отборът разполага с много добър вратар в лицето на Дейвед Джеймс и отлична двойка нападатели (също английски национали): Питър Крауч, Джърмейн Дефоу. Това е гаранция за повече "сухи мрежи" и голове в чуждите врати. Мидо, Тунджай, Алиадиер, Даунинг, Алвеш и Хут са козовете на Боро, който изигра три силни мача от началото на сезона. Единствено домакинството дава някакво теоритично предимство на Портсмут.

17.00 часа : Уест Бромич - Уест Хям - Х2

Дотук балансът на последния в класирането Уест Бромич е една точка, измъкната при гостуването на Болтън (0:0) и един вкаран гол у дома на Евертън (1:2). Ситуацията е плачевна, но все още е рано отборът да бъде заклеймен като твърд изпадащ. Алън Кърбишли, подобно на Кигън, напусна Уест Хям заради несъгласие с трансферната политика на ръководството. Замести го Джанфранко Дзола. "Чуковете" дотук са с две домакински победи и загуба като гост, но тази събота май ще вземат първите си точки и навън . Практика е когато идва нов мениджър, поне в началото играчите да се напрягат максимално.

17.00 часа : Уигън - Съндърланд - 1 2, над 2,5 гола

Головият рекорд във Висшата лига през този шампионат засега е в актива на Уигън - 5:0, при това като гост срещу Хъл. Египетската голова машина Амр Заки и опитния Емил Хески са в отлична форма, добра предпоставка за постигането на първа победа пред собствена публика. Съндърланд направи скъпа селекция, но засега буксува (две загуби на нула у дома, победа над Тотнъм с 2:1в Лондон). В понеделник напусна изпълнителният директор Питър Уокър. Очаква се дебютът на дошлия от Уест Хям Антон Фърдинанд. Любопитна е срещата на наставниците на двата отбора - бившите съотборници в Ман.Ю Стив Брюс и Рой Кийн.

19.30 часа : Манчестър Сити - Челси - 2 Х , гол/гол

Сблъсъкът на новобогаташите. Първият срещу третия в класирането. Лидерът в таблицата Челси ще е без контузените Балак (до следващия кръг) и Есиен (за няколко месеца), но се завръща Дрогба. Манчестър е без Мартин Петров и Божинов, но ще дебютира Робиньо. Роман Абрамович вече изглежда като беден роднина пред новите собственици на домакините - Абу Даби Юнайтед Груп. Техните претенции са като в рекламното изречение по нашата телевизия: "Искам всичко !". Да уважим амбициите на арабите в Сити поне с хикс.

Неделя, 14 септември

15.30 часа : Сток Сити - Евертън - 2, под 2,5 гола

Сток Сити показа зъбите си при победата в къщи над Вила с 3:2. В отбора са наясно, че ще разчитат основно на победи у дома, за да останат в елита. Евертън го е закъсал. Няма качествени попълнения, сезонът започна с две домакински загуби, за мениджъра Дейвид Мойс се говори, че ще отиде в Нюкясъл, а собственикът Бил Кенрайт откровено си призна, че клубът му се нуждае от нов шеф-милиардер, за да е конкурентноспособен на големите английски отбори. Дори и при толкова много негативи, все пак да не забравяме, че гостите са далеч по-класния тим.

Понеделник, 15 септември

22.00 часа : Тотнъм - Астън Вила - 1, над 2,5 гола

Домакините останаха без водещите си голмайстори Бербатов и Кийн, но пък си напазаруваха куп добри играчи за сметка на тях. Първи признак за излизане от мини-кризата след първите два кръга бе равенството на терена на Челси (1:1). Астън Вила е непредвидим отбор, от който може да се очаква всичко. Важно е и дали остриетата Агбонлахор и Карю ще имат ден. Заради обещаващата селекция на Тотнъм е редно да пишем единица, но тя съвсем не е твърда.

Успех !


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vasislav
13.09.2008 01:07

Общо взето добри прогнози, показва добри познания за отборите. Дано да познае всички мачове. От мен също браво!