Тотнъм и Бербатов капитулираха

05:50
Тотнъм и Бербатов капитулираха

Пред погледа на Фабио Капело и Стюарт Пиърс отборите на Тотнъм и ПСВ Айндховен изиграха един стойностен мач.  Бербо и компания излязоха със самочувствието на сигурен участник в Европа и догодина, след спечелената купа през изминалия уикенд. Както се оказа по-късно обаче, мачовете на Албиона са едно, а в Европа нещо съвсем различно.

И двата отбора излязоха с атакуващи формации, като гостите от Холандия благодарение на двете си атакуващи крила в лицето на Фарфан и Афелай преливаха от 4-3-3 към 4-5-1.

Първите 15 минути минаха под знака на напрежението, което бе сковало и двата състава. Голови ситуации липсваха, като първата опасност дойде едва в 26-та минута след фаул изпълнен от перунския нападател на гостите. За негово съжаление обаче, топката премина до страничния стълб на вратата пазена от Поул Робинсън.

В 34-та минута дойде и кулминацията на мача, когато след груба грешка на Жилберто, Фарфан напредна и за нападател от неговата класа не бе проблем да отбележи за 0:1. Голът мобилизира домакините и в следващите няколко минути пред вратата на бразилеца Гомес закипя. За съжаление на зрителите по трибуните вратата на гостите остана суха след ударите на Малбранк, Джинас и Уудгейт. Така на полувремето двата отбора се оттеглиха при този резултат.

На почивката Рамос смени неубедителния Жилберто, чиято игрова форма видимо бе катастрофална, като на негово място пусна героя от двубоя със Славия Прага, Джейми О\'Хара. Влизането на младока този път не донесе така ценното попадение и след последния съдийски сигнал гостите ликуваха. Те успяха да отбележат така важното попадение на чужд терен при това оказало се безответно. Задачата на "шпорите" за реванша се усложни значително, като те се нуждаят от един чист гол или гол в повече от своя противник. Така след шест дена ни очакват нови 90 минути качествен футбол, а ние можем да пожелаем повече късмет на игралия добре Бербатов и неговите съотборници. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация