Шеметен старт на Шампионската лига, тази вечер ще е по-спокойно

16:11
Шеметен старт на Шампионската лига, тази вечер ще е по-спокойно
Повече от обещаващо започна новият сезон в груповата фаза на Шампионската лига! Някой грандове звучно "изгърмяха" за сметка на световно неизвестни отбори, които за една вечер влязоха във футболната история. Клуж "тресна" Рома на сред Рим, а Анортозис ей така, между другото, грабна точица в Бремен. Голяма част от прогнозите (включително и моите) се разбиха на пух и прах. Ако приемем, че "денят се познава от сутринта" (в нашия случай от вечерта), то със сигурност можем да кажем, че сме в началото на най-интересния сезон в Шампионската лига. Толкова изненади и интересни резултати само за един кръг, както се казва, нямаше за цялото предходно издание на лигата. А как ще бъде тази вечер?

Мисля, че днес ще бъде по-кротко и спокойно. Един вид, кредитът на изненадите май се изчерпа още със снощните срещи. Гаранция, разбира се, няма. Да си призная, предните два-три сезона в лигата ми бяха доста скучни. След такова бомбастично начало обаче, съм по-голям оптимист от всякога, че ще наблюдаваме истински хубав футбол. Но въпреки страхотната футболна продукция от вчера, мисля че по-интересните групи са днес.

Група "Е" – Ще потопи ли "жълтата подводница" "червените дяволи"?
Манчестър изтеглиха сравнително лесна компания. Юнайтед почти никога не са имали проблеми с излизането от групите, няма да имат и сега. Пътят към защитата на трофея започва с мач вкъщи срещу Виляреал. Иманно испанците са втория фаворизиран отбор в тази група. Направиха страхотен миналогодишен сезон и са на път да повторят "чудото" Севиля. Това, разбира се, е съвсем естествено за нивото на испанския футбол. "Червените дяволи" трябва много да внимават в тазвечершния мач. Те принципно изпитват затруднения срещу испански отбори (пример –срещите им с Депортиво и Реал Мадрид в минали издания на лигата), така че очаквам интересен мач и не лесна победа за Юнайтед.
Селтик, традиционен участник в лигата, също е сериозен отбор. Трудно взимат точки навън, но у дома рядко губят. Със сигурност целта им ще бъде да потопят "жълтата подводница” и да акостират в елиминационната фаза на турнира.
Олборг за мен е загадка, но вчерашните мачове показаха, че не бива да подценяваме никого. Няма да се дадат лесно в първия мач срещу "детелините".

И така, очаквам Манчестър да победи трудно Виляреал, а Селтик и Олборг да си спретнат здрав физически мач, в който хиксът не е изключен. Мисля, че Юнайтед ще спечели групата, Виляреал ще бъде втори, а шотландците ще играят за УЕФА.

Група "F" – Баварската машина, "лъвовете" или Фиорентина?
Желязна група. Предстои ни изключително интересна борба, най-вече заради факта, че не можем толкова ясно да фаворизираме Байерн, като безпроблемен победител. Ако Барса, Челси и Ман. Юнайтед са безспорни фаворити в групите си, то това със сигурност не може да се каже за "баварците". Разликата в класите между германците, Лион и Фиорентина е малка, а Стяуа умее да поднася изненади.
Мисля, че като цяло в групата ще има доста равни мачове. При толкова изравнени сили, всички ще разчитат предимно на домакинствата си. Смятам, че Лион и Байерн имат са фаворити. Фиорентина не е по-слаб отбор от французите, но "лъвовете" имат повече опит, а на италианците определено не им върви в евротурнирите.
Стяуа е способна на изненади и ще затрудни всички у дома. Румънците могат и да се промъкнат за УЕФА при повечко късмет и добро стечение на обстоятелствата. Малко е вероятно обаче това да се случи.

За предстоящите мачове мисля, че за Байерн е много важно да спечели гостуването си в Букурещ. Германците добре знаят това и според мен ще победят. Другият мач Лион – Фиорентина е труден за прогнози. Французите са домакини и това им дава предимство. Те ще натискат и ще търсят победата, но според мен няма да успеят да я постигнат. За да бъде интересно, да речем хикс.

Група "G" – "Артилерийски огън" и "драконови мъки"
Много хора определят тази група като скучна. За мен това е една от малкото групи, в които и четирите отбора имат шанс да се класират напред. Арсенал знае как да излиза от групите. Проблемът им идва след това. Отборът на Арсен Венгер е фаворит и ще спечели първото място. За второто обаче, битката ще бъде жестока. Мисля, че този път Порто ще "изгори". Португалците са фаворити за второто място, но за да бъде по-интересно моята прогноза е, че ще стигнат най-много до УЕФА.
Фенербахче има подкрепата на страхотната си публика и с малко късмет може да заеме второто място. В групата със сигурност ще има въртележки и подозирам, че до последния кръг поне два отбора ще са с шансове за продължаване напред.
Да не отписваме и Динамо. В някоя студена киевска зима всеки може да пострада.

Що се отнася до днешните мачове, Арсенал ще бие Динамо Киев навън, а Порто – Фенербахче като интрига и ниво на отборите много прилича на Лион – Фиорентина от Група "F". Който спечели излиза едни гърди напред. Мисля, че турците ще измъкнат хикс.

Група "H" – "Ел галактико"
Звездна компания се е събрала в тази група. След няколко неуспешни сезона в Европа, Реал е жаден за реванш, Зенит е на върха на славата си, а ореолът на "старата госпожа" никога не е падал. На фона на тези тези отбори се появява и боксовата круша БАТЕ Борисов, който благодарение на Левски ще служи за пушечно месо на грандовете.
Реал е фаворит, най-вече защото Ювентус все още работи върху поразклатеното си реноме на гранд, а Зенит е дебютант. Очаквам Реал и Юве да излязат от групата, а руснаците да водят борба до последно.

Още тази вечер беларуският БАТЕ може да започна кампанията по подобряването на антирекорда в Шампионската лига. Не е изключено Реал да им напълнят кошницата с по 3-4 "парцала" на полувреме, ако имат настроение за игра. Другият мач Ювентус – Зенит за мен е най-интересният сблъсък на вечерта и очаквам италианците да спечелят.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

des_v24
17.09.2008 21:02

Определено страта на шампионската лига започна "вълнуващо" ,невярвам тази вечер да е спокойно защо ли/?1.Манчестър Юн. не са в оптимална форма ,а и има съмнения и по-вероятно е че Бербати ,аиде със здраве и успех ,ако залагате !

bunzenthal
17.09.2008 19:11

Всички очакваме Реал да тресне на Бате 3 4 гола но естествено бандитската организация еврофутбол не го е включила на точен

svetlio_vn
17.09.2008 18:41

Не съм сигурен,че тази вечер ще е по-спокойно.Зенит имат сили поне за Х в Торино , Стяуа може сериозно да изпоти Байерн , а лошият старт на Юнайтед и проблемите с контузии поставят под въпрос изключителната им победна домакинска серия в Шампионската лига

devata
17.09.2008 18:32

от осемте мача очаквам 1-те на МЮ,СЕЛТИК,РЕАЛ 2-ка на БАЙЕРН и останалото Х-ве

Frankie_Lampard
17.09.2008 17:07

Не мисля , че тази вечер ще е спокойна и най вече очаквам както беше казано по горе "Жълтата подводница" да "тресне" Манчестър !!! Вижда се , че "Червените Дяволи" изпитват сериозни затруднения , а също така според мен Зенит ще направи своите най-добри 2 сезона след тазвечершния мач..