Настоящият еврошампион се препъна на \"Олд Трафорд\"

23:49
Настоящият еврошампион се препъна на \"Олд Трафорд\"
Настоящият европейски шампион Манчестър Юнайтед не успя да победи у дома испанския Виляреал и трябваше да се задоволи със спечелената една точка след безголово равенство.

Сър Алекс удържа на думата си и не рискува с включването на Димитър Бербатов, а очакваното завръщане на португалецът Кристиано Роналдо се осъществи в 62-та минута. Дори и с неговото включване "червените дяволи" не успяха да преодолеят вратарят на гостите Лопес.

В другия двубой от тази група Селтик прие датския Олборг, но и тук зрителите не успяха да видят голове. Така и четирите отбора се изравниха по показатели след първите си срещи.

В група "F" френският първенец Лион съумя да достигне до равенството срещу италианския Фирентина, след като именно гостите водеха до почивката с две попадения на Джилардино. През втората част обаче домакините се вдигнаха на щурм и чрез головете на Пикьон и Бензема достигнаха до едната точка.

Тази група се допълваше от отборите на румънския Стяуа и германския колос Байерн Мюнхен. Именно немския тим гостуваше в румънската столица и си тръгна с трите точки след минимален успех с 1:0. Голът за своя отбор отбеляза Ван Буйтен в 15-та минута.

В група "G" английският Арсенал тръгна за Киев с амбициите да не загуби тази среща и в края на краищата постигна своето. Въпреки че домакините успяха да излязат напред в резултата след гол на Бангура от дузпа, то две минути преди края на редовното време Уилям Галас изравни.

Другите два участника Порто и Фенербахче изнесоха един динамичен двубой, в който не липсваха и голове и голови ситуации. Все пак домакините бяха по-мобилизирани и успяха да победят с 3:1.

Последните 4 отбора, които намериха място сред 32-та най-добри на стария континент бяха Реал Мадрид, Ювентус, Зенит и БАТЕ Борисов.

Испанският шампион имаше на пръв поглед леката задача срещу белоруския шампион и закономерно постигна успех с 2:0. Головете паднаха и през двете полувремена, като автори на попаденията бяха Рамос и Ван Нистелрой.

Италианският гранд Ювентус се завърна на европейската сцена с успех над руския шампион Зенит. Очакванията за труден мача за възпитаниците на Клаудио Раниери се оправдаха, а голът дойде след прекрасно изпълнение на фаул от страна на неостаряващия Алекс дел Пиеро.

Ето всички резултати изиграни тази вечер:

Група "Е"


Селтик - Олборг 0:0

Манчестър Юнайтед - Виляреал 0:0

Група "F"

Лион - Фиорентина 2:2

Стяуа - Байерн Мюнхен 0:1

Група "G"

Динамо Киев - Арсенал 1:1

Порто - Фенербахче 3:1

Група "H"

Ювентус - Зенит 1:0

Реал Мадрид - БАТЕ Борисов 2:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Frankie_Lampard
17.09.2008 22:40

Горе долъ всичко върви ОК с изключение на Реал .. Според мен трябваше да водят вече с 2-3 гола , но не успяха да си реализират положенията успех през 2-рото полъвреме