Наказаха Ботев заради расизъм

07:39
Наказаха Ботев заради расизъм
Отборът на Ботев Пловдив стана първият наш отбор, който е наказан с отнемане на точки заради подбуда към расизъм.

По време на мача между Левски и "канарчетата" от втория кръг на родното ни първенство част от гостуващите фенове издигнаха плакат на расистка основа. Това не е останало незабелязано от страна на отговорните органи за борба с расизма от УЕФА и след доклад до Дисциплинарната ни комисия, придружен с доказателствен материал, на Ботев са му отнети 3 точки.

До момента пловдивският отбор имаше спечелени две, след равенствата с Черно Море и Литекс у дома, а сега трябва да продължи от дъното на таблицата за временно класиране с актив от -1 точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bultrasa
20.09.2008 12:55

Българският футболен съюз лъже, че наказанието на Ботев което наложи ДК за расистки плакати е заради УЕФА, съобщи Sportal.bg. Според източници на електронното издание централата е започнала открита война с пловдивчани и използва техните фенове като защита, за да изпълни истинската си цел - по възможност да изрита Ботев от А група.
Както е известно, поради издигнат плакат с нацистки намек на мача Левски - Ботев в агитката на пловдивчани, клубът загуби 3 точки от своя актив и бе глобен с 37 000 лева. Скандалното в случая обаче е че наказанието бе наложено месец по-късно в абсолютен разрез с правилата на централата. Единственото обяснение бе, че хората на Боби Михайлов нямали нищо общо с наказанието, което идва от УЕФА.

bultrasa
20.09.2008 12:54


Истината обаче се оказа съвсем друга, според електронния сайт. Преди известно време в централата на УЕФА се получава имейл със снимка от прословутите расистки изпълнения на пловдивчани. Предвид непроверената достоверност на снимката, както и недоказуемостта на това, от кой отбор е въпросният човек издигнал скандалния плакат, от европейската централа пращат факс до БФС. В него не се казва, че трябва да бъде наложено наказание, а се препоръчва на БФС да направи забележка на провинилите се, както и на българския футбол като цяло.
Това обаче е достатъчно на централата да се скрие зад УЕФА и да отнеме 3 точки от актива на Ботев. Според нашите източници лично президентът на БФС Борислав Михайлов отдавна е вдигнал мерника на пловдивчани заради сериозните съдебни дела, които водят двете страни в случая с Георги Христов и с негово съгласие се търси начин Ботев да бъде изхвърлен от "А" група по административен път.