Те могат само да спечелят!

12:58
Те могат само да спечелят!
Страстната седмица на европейския клубен футбол започна с първите мачове от най-престижния турнир - Шампионската лига, но българските погледи определено са насочени към двубоите от първия кръг в турнира за купата на УЕФА тази вечер, тъй като родните ни представители в тази надпревара ще направят опит да прескочат бариерата и да се озоват в груповата фаза.
 
И ако други отбори имат какво още да губят с изявите си по европейските футболни терени, то провинциалните тимове на Литекс и Черно море определено могат само да спечелят престиж с представянето си срещу отбори като Астън Вила и Щутгарт, представители на две от най-големите футболни сили на стария континент. В края на миналия месец "оранжевите" и "моряците" елиминираха израелските Апоел Кирят Шмона и водения от Лотар Матеус Макаби Нетаня. Ловчанлии след 0:0 у дома срещу Апоел, се реваншираха с 2:1 навън и закономерно продължиха напред. Черно море след стратегическото реми 1:1 като гост на Макаби, удари отбора на Матеус с фамозни изпълнения на Александър Александров – Алекс и също е в предверието на групите. За първия кръг от турнира за Купата на УЕФА обаче Литекс и Черно море не бяха галеници на жребия. Това е доста неприятен факт, тъй като в момента се забелязва подем в играта на тима от града на люляците и варненци.


         ЛИТЕКС - АСТЪН ВИЛА

\"\"На "оранжевите" ще им бъде изключително трудно срещу Астън Вила и Стилиян Петров. На всички ни е ясно, че разликата в класите между английската Висша лига и родната "А" група е огромна. Точно поради тази причина Литекс няма от какво да се страхува, тъй като дори и да загуби, то това няма да бъде превърнато в трагедия от родните медии. Досега "оранжевите" направиха това, което се искаше от тях, а именно да се справят с намиращия се под класата им тим на Апоел Кирят Шмона. Днес срещу тях ще застане колосът от Бирмингам, в чийто редици ще бъде и българският национал Стилиян Петров, който дори и да не се намира в оптимална форма ще респектира заедно със своите съотборници футболистите на Литекс. Огромен плюс за "оранжевите" ще е отсъствието на чернокожия норвежки нападател Джон Карю, който въобще не пристигна с тима на Вила за тази визита на бирмингамци в Ловеч. Мениджърът на Астън Вила Мартин Онийл обаче ще може да използва другото си острие Габриел Агбонлахор, който със сигурност няма да спре да тормози отбраната на ловчанлии. Новият наставник от този сезон на Литекс Станимир Стоилов обаче има достатъчно опит в евротурнирите и със сигурност ще направи всичко необходимо, за да мотивира своите възпитаници за тази тежка битка. Мъри ще се опита да изтръгне максимума от възможностите на играчите, които не бива да се срамуват от евентуалната загуба. Той вече го е правил като треньор на други отбори, с които дори е стигал до четвъртфиналите на тази надпревара. По-важното е играта, която ще презентират "оранжевите" срещу тим от класата на Астън Вила. Едно е повече от сигурно. Без помощта на публиката, която надявам се ще напълни трибуните на Градския стадион в Ловеч, играчите на Станимир Стоилов няма да бъдат максимално мотивирани да се раздадат по терена по време на целия мач.

        ЧЕРНО МОРЕ - ЩУТГАРТ

\"\" От гледна точка на публиката Черно море ще бъде значително по-ощетения тим от този на Литекс. Замисленият нов стадион във Варна ще бъде готов едва след няколко години, а дотогава "моряците" ще трябва да играят на съоръжения извън родния си град. Намиращият се по-близо до Варна стадион "Лазур" в Бургас получи лиценз едва тия дни, което отново принуждава Черно море да играе на Националния стадион "Васил Левски", където дори и противник като Щутгарт едва ли ще подразни столичните футболни запалянковци, за да напълнят те до краен предел съоръжението, което може да побере над 40 000 привърженици. Наистина е трудно да се играе футбол пред почти празни трибуни, тъй като се очакват не повече от 1000-2000 зрители."Моряците" ще трябва да сторят и невъзможното, за да се справят с един от най-доказаните германски тимове какъвто е Щутгарт, спечелил преди един сезон и шампионската титла на страната си имащ в състава си звезди като Йенс Леман и Марио Гомес. Но и Черно море, който според родните футболни специалисти е отбор, готов да се бори за шампионската титла, също няма какво да губи срещу "швабите", които са чули името на варненци едва преди две седмици. Никола Спасов просто трябва да надъха своите възпитаници за една добра игра, а Сашо Александров и компания просто да се забавляват на терена.

Предстоят тежки двубои, от които едва ли някой от двата ни тима ще остане щастлив. Но никой обаче няма да обвинява Литекс и Черно море, което е психологически плюс, тъй като двата тима ще играят разкрепостено и за публиката, която надявам се ще изпълни и двата стадиона в София и Ловеч. Пък кой знае, в тази игра топката както се казва е кръгла и винаги всичко може да се случи. Така, както румънският шампион Клуж изненада неприятно Рома в Шампионската лига и победи италианците в Рим с 2:1 и кипърският Анортозис измъкна 0:0 срещу германския колос Вердер на “Везерщадион”, така и някои от родните ни тимове може тази вечер да ни сюрпризира приятно всички нас.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iksvel
19.09.2008 00:53

По темата - това, което стана с Литекс, е направо ужасно... Те наистина надиграха Астън Вила, но загубиха много нещастно. Черно Море пък игра като равен с равен срещу немската машина Щутгарт, но за съжаление, съдбата им обърна гръб...
Интересен факт е, че вчерашното представяне на отборите ни зависеше от това колко гола са им вкарали - отборът с най-много получени голове, Литекс, игра най-добре, а отборът с най-малко - Левски, най-слабо.

iksvel
19.09.2008 00:50

ApLeKuHo, грешките са ти повече от тези на автора. Левски имаше три загуби по 2-0, една 3-0, една 3-1 и една 5-0. В кои да е два наши мача срещу Челси, Барса или Вердер те не изпуснаха толкова положения, колкото Реал в мача срещу БАТЕ.
Авторът НЕ е обърнал внимание на всички отбори - той просто оставя черно петно на мястото, където трябва да стои "Левски"....
А след днешния мач се замисли за истината - ако ЦСКА бяха играли срещу БАТЕ, щяха ли да ги бият? Може би да, все пак това са 2 абревиатури, отбори от една и съща класа...

OnlyInter
18.09.2008 18:42

Аз лично не съм искал оставката на Мъри никога! Нито пък по-голямата част от феновете на Левски. Дори след втория мач с Тампере отбора бе изпратен с аплодисменти, а не с псувни! И най-вече публиката викаше "Мъри Стоилов"! Но стига вече за Левски, те играят по-късно.

ApLeKuHo
18.09.2008 18:17

OnlyInter нямам нищо против да се пише за всички отбори. Както сам видя за Левски беше пусната цяла самостоятелна статия. Ако беше изчакал малко нямаше да има нужда от всички тези нападки между теб и другия господин. И не си спомням когато Левски проби в Европа някой да е мълчал. Спомням си че дори левскарите каквито сте вие двамата с господина искахте оставката на Стоилов след като Левски падна от Скиорите. Срамно е да говориш за след това след като след този мач всички плюеха по Стоилов. Той успя. Само това ще ви кажа. Той успя и направи най-големия пробив в клубната история на България в Европа. Затова не се засягай затова, че има статия за Литекс и Черно море където не е споменат Левски.
Аз лично стискам палци поне един, а защо не всички да влезнат в Групите. Всичко е възможно. Видяхме го във вторник вечерта в Италия.

drummer
18.09.2008 16:14

Момчета, напълно прав е автора, че не пише за Левски. Съобразявайте се малко, все пак не са изминали....40 дни!

OnlyInter
18.09.2008 15:09

Ами точно това интервю го гледах цялото по същия този канал и тогава казах, че интервюто не бе представено правилно в сайта. Тоест думите бяха доста преиначени и променени. И понякога се изнервям, щото едва ли не всеки в старана ни плюе по Левски. Всякакви фенове, журналисти и какви ли не. Което за мен е тъпо и неправилно. Да, аз също не съм доволен от много неща, но не плюя по отбора, за който до скоро съм викал. Щото преди 2 години, когато Левски беше в подем и направи пробива в Европа (първо УЕФА, после ШЛ), тия дето сега плюят тогава си мълчаха... Все пак няма значение, темата не е за Левски, дано някой от Литекс и Черно Море да запише поне Х днес.

Hacktool
18.09.2008 14:59

OnlyInter Разбира се, че ще ти отговоря! Преди време имаше пуснато едно интервю с г-н Тодор Батков, в което той сам се възмущаваше от отборът на "сините" и всички чухме това по един доста известен Канал ?. Там отново изрази нападки, които бяха напълно неоснователни. Ами няма нищо лошо човек да подкрепя отбора си, но не виждам след като последните месеци са трагични за Левски и целия български футбол, какво друго да се напише.И това ти го казвам, въпреки че и аз самият съм фен на "сините".

OnlyInter
18.09.2008 14:38

Hacktool, само за попитам къде другаде си ме видял да се изказвам некомпетентен, та да се убеждаваш? За мен ако ще се пише статия за предстоящите мачове за отборите ни в Европа трябва да се пише и за трите наведнъж, а не за само два или един. Просто някой ако примерно не разбира толкова и не знае кой български отбор ще играе днес ще си каже, че Левски не е български отбор. И аз почти не се занимава да пиша коментари в сайта, защото почти няма смисъл, камо ли пък да се изказвам "неподготвен". Все пак да кажем, че ще приема забележката ти, поне си я написал без правописни грешки...

Hacktool
18.09.2008 14:26

OnlyInter :За пореден път се убеждавам в некомпетентността на потребителя OnlyInter. Всички искаме да гледаме силен Левски, но за съжаление това до този момент не става. Това, че авторът на статията е решил да отрази единствено гостуванията на грандовете Астън Вила и Щутгарт в България, без да засяга темата Левски , не виждам нищо лошо. Света не се върти около ''сините'', а на този етап Литекс и Черно Море заслужават повече внимание заради добрите си игри и по именитите съперници. Ще помоля за в бъдеще потребителя OnlyInter да се изказва по-подготвен, независимо от клубната му принадлежност. Благодаря!

teodosi_4elsito
18.09.2008 14:25

В тази тема само се разтягат локуми и се говорят общи приказки,е кажи за трансферите за тактиките,нещо по-конректно,всеки знае за разликата в класите на отборите и това че евентуално отпадане,няма да е някаква трагедия за българският футбол.Прав е човекът в миналият коментар като казва,че това може да го каже и 7 годишно хлапе!В последно време секцията "коментари" в winner.bg никак не ми харесва.

OnlyInter
18.09.2008 13:53

За пореден път се убеждавам, че доста голяма част от новините и анализите в сайта са всичко друго, но не и професионално представени. То не бяха измислици и свободни съчинения тип "Меридиан мач", то не беше плюене (най-вече по Левски), то не бяха глупости... Това обаче, което съм дал като линк е върха. От това излиза, че българските представители днес в купата на УЕФА са само Литекс и Черно Море, Левски не... Поне като си българин и пишеш статия за днешните мачове, ми пиши нещо и за Левски бе... Баси професионализма... Това е все едно в някой пободен италиански сайт да напишат статия за Рома, Фиорентина и Ювентус, които имат мачове в ШЛ, без да пишат за Интер, все едно отбора не е италиански... А това пък беше върха - "Той вече го е правил като треньор на други отбори, с които дори е стигал до четвъртфиналите на тази надпревара." Кои са тия други отбори бе? Славия ли, Ботев ли, кои? Болно ми е за цялата помия, която се изля и се излива върху отбора на Левски през последните месеци най-вече. Но май това е съдбата на отбора в момента - да бъде най-обичания и най-мразения...

ApLeKuHo
18.09.2008 13:39

Oбщо взето автора е написал статията за Литекс и Черно море, а не за Левски. Всички видяха невероятният Левски който падна от багеристите. И както видяха хората, тези багеристи се представят по-добре от Левски миналата година. Най-малката загуба на Левски беше 3:0 срещу Вердер.
А Бате направиха само 2:0 срещу Реал в Мадрид. От тук нататък няма какво повече да се каже. евала на автора че е обърнал внимание на отборите от България. И за твое сведение страх не може да има в един автор. Той просто спестява горчивата истина. Левски може и да не прехвърли Жилина.
Дано поне един отбор успее да се класира. Срамота е Румъния да има два отбора в Шампионската лига, а България едва едва да влезне в Европа.

iksvel
18.09.2008 13:24

Авторът така е написал статията, сякаш го е страх да напише името "Левски" - "Той вече го е правил като треньор на други отбори, с които дори е стигал до четвъртфиналите".
"И ако други отбори имат какво още да губят с изявите си по европейските футболни терени, то провинциалните тимове" това си е чиста обида към Левски....
Общо-взето статията е пълна с неща, които и 7-годишно хлапе може да каже....