Моуриньо: Ще направя Серия \"А\" номер едно

14:29
Моуриньо: Ще направя Серия \"А\" номер едно
Наставникът на италианския Интер Жозе Моуриньо иска да направи Каучото отново най-силното първенство в света. Серия "А" доминираше в Европа през 80-те и 90-те години на миналия век, но в последно време превъзходството на Висшата лига в Англия и Примера Дивисион в Испания е неоспоримо.

"В момента няма никакво съмнение, че най-силното първенство е това в Англия, но аз ще допринеса за промяна на това статукво. Италианският футбол загуби играчи и качество. Не е загубена обаче страстта, която е в сърцата на южняците", заяви Моуриньо.

"Корупционните скандали се отразиха много лошо на италианския футбол. По този начин бе нанесен сериозен удар по авторитета на клубовете тук", коментира португалецът.

"По различни причини, но най-вече заради финансовата страна, трите най-силни първенства са Висшата лига, Серия "А" и Примера. Може да се каже, че всеки иска да бъде част от тях. Това е реалността. Но аз ще направя така, че Италия да застане на първо място в света", заканва се Специалния.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsen
19.09.2008 23:31

Няма интрига в Англия ли?Смях Миналия сезон арсенал води до февруари а станаха трети.Челси никой не слагаше в сметките а загубиха в борбата за титлата едва кръг преди края.В 38 кръг(последен) имаше вероятност 4тима да изпаднат или спасят.как да няма интрига,дори и само от четирима засега."Специалния" е такъв в Челси.В Италия е все още никой.А думите му за калчото на този етап са неизпълними.

ForzaMilan1899
19.09.2008 20:29

Съмнявам се че това може да стане скоро.Английското първенство е най-силно и най-успешно - това се доказва и в ШЛ (винаги имат поне 1 отбор на полуфинал).Както казахте и вие на Острова играят много пари.В Испания пък се играе най-технично и също нивото е много високо.Наистина ще е много добре ако Специалния помогне за издигането на Италия но просто засега не виждам как

shifter
19.09.2008 17:36

Абсолютно съм съгласен! С новите инвестиции в Ман. Сити, може по-следващия сезон тимът да заиграе малко по-важна роля, но до тогава ще си се радваме на "Светата Четворка", както и на някой мимолетен проблясък на Евертън (говорим за 4-ката, а за шампиони и дума не може да става). Забелязва се и тенденция при букмейкърите на Острова, за все повече залози за това кой ще отпадне от Премиършип, отколкото за това това кой ще стане шампион.
И за да сме си на темата все пак - Мауриньо е голям треньор...и тенор....и оратор....

Shev4enko_
19.09.2008 14:50

Ами като всеки клуб от Англия вече е собственост на някой милиардер дето не си знае парите .... как няма !

... и въпреки че е най-силното първенство, не означава че е най-интересното ... има само 4 отбора които могат да заемат местата от 1 до 4 ... няма интрига ... докато в серия А всичко е възможно. Вземете например сезон 2007/2008 - Фиорентина се представиха много добре, докато Милан се изложиха ... неочаквано Парма и Ливорно изпаднаха в "Б" Група ... постоянно се сменяха позициите в класирането и т.н. А какво става в Англия ... след 7-мия, 8-мия кръг Ман.Юнайтед като се лепнат за първото място, Челси за 2-рото, а Арсенал и Ливърпул си менкат 3-то и 4-то ... така си остава до края ... то има по голяма интрига кой ще отпадне от Примера и кой ще дойде от долната група, отколкото кой ще стане Шампион...

... не отричам че в момента английското първенство е най-гледано, най-силно и т.н. ... но не отписваите и Каучото