Щургарт - Вердер - шампионите се събудиха

19:24
Щургарт - Вердер - шампионите се събудиха
В един изключителен спектакъл, гарниран с девет!!!  попадения, настоящият шампион Щутгарт прегази намиращия се в криза тим на Вердер. Предварителните очаквания за успех от страна на домакините се оправдаха напълно. С изключение на началните минути и през двете полувремена, когато "бременските музиканти" диктуваха темпото, то останалата част от мача мина под диктовката на Гомес и компания. Голмайсторът на Щутгарт отбеляза хеттрик, а две попадения добави влезлия като резерва Какау

Двата отбора излязоха в следните състави:

ЩУТГАРТ: Улрайх, Осорио, Тасчи, Делпиер, Бока (65 -Манин), Пардо,
Да Силва (27 - Хилберт), Бащюрк (60 - Какау), Хитцлспергер, Гомес, Марика

ВЕРДЕР: Вийзе, Овомойела (58 - Фритц), Мертезакер, Налдо, Бьониш, Бауман (58 - Хънт), Йенсен, Боровски, Йозил, Розенберг, Алмейда


Началото на мача не предвещаваше подобен развой, дори първото попадение бе записано срещу името на Хуго Алмейда, който бе и основната заплаха за защитата на домакините. Голът аванс, който придобиха футболистите на Вердер не смути домакините и те все по-често започнаха да поглеждат към вратата на Вийзе. Така в 16-та минута след чудесно извеждащо подаване с пета на Марика, Гомес отбеляза своя първи гол за 1:1.

След изравнителното попадение играта се поизравни, но отново шанс за гол се откри пред Алмейда. За съжаление на самия него и съотборниците му, ново попадение не падна. Последвалите минути преминаха в апатичен натиск от страна на Щутгарт и когато всички очакваха края на първата част отново Гомес се озова в прегръдките на своите съотборници - 2:1 и гол преднина за домакините.

Втората част аналогично на първата започна с превес на гостуващия тим и след няколко опасни атаки, резултата напълно закономерно бе изравнен, а минутата бе 60-та. Новото изравняване мобилизира футболистите в бяло-червени фланелки и в рамките на пет минути благодарение на Гомес и Какау те имаха комфортна преднина от два гола.

До края на мача паднаха нови три гола, като първо чрез Розенберг, Вердер възвърна своите надежди, бързо попарени от попаденията на Мертезакер (автогол) и Какау.

Така след изиграването и на останалите срещи за деня отборът на Вердер се отдалечи на цели седем точки от Байерн и на практика загуби шансове за титлата. Отборът на Щутгарт пък запази шансове за атакуване местата в зона УЕФА, но по-важното е, че в днешния мач демонстрира своя шампионски стил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация