Прогнозите на Ники Веселинов - 5-и кръг

21:17
Прогнозите на Ники Веселинов - 5-и кръг
Петият кръг във Висшата лига ще бъде под знака на големия мач в неделя: Челси - Манчестър Юнайтед. Двата отбора, освен, че си разменят титлата в последните години пренесоха директния си спор и на полето на Шампионската лига - при това направо на финала. Местното дерби на Бирмингам: Уест Бромич Албиън - Астън Вила се явява като подгряващо за сблъсъка в Лондон и започва два часа по-рано. Добра предпоставка да се изкарат четири часа пред телевизорите, с интересни възможности за прогнозиране на живо. Въобще неделята се очертава като по-интересна и натоварена от съботата, защото на участниците в евротурнирите им беше даден по един ден в повече за възстановяване.

Събота, 20 септември

14.45 часа : Съндърланд - Мидълзбро - Х, гол/гол

Двата отбора се люшкат между двата полюса в изявите си и честно казано са ми трудни за хващане на знаци. Рой Кийн все още не може да извлече пълния потенциал от новите си играчи, може би защото му трябва време за обиграването им. В Мидълзбро, мениджър №1 за август в Лигата - Гарет Саутгейт е в по-добра ситуация. Отборът му бе добър в първите три кръга, но му липсва само постоянство. Контузен е важен играч - Тунджай, но Мидо е добра алтернатива.


17.00 часа : Блекбърн - Фулъм - 1 Х, гол/гол

Точката е най-малкото, което Фулъм може да си вземе от това гостуване защото отборът е с много силна селекция и по-важното -няма проблеми със сработването между нови и стари играчи. Дейвид Дън и Винс Грела са контузени в Блекбърн, който в последните си два мача допусна осем гола и потъна надолу в таблицата. Домакинската победа е задължителна за тима, но това не прави знака 1 твърд.

17.00 часа : Ливърпул - Сток Сити - 1 тв., над 2,5 гола

Прогнозите с твърд знак са един от големите рискове в предвижданията. Никога не е късно да станеш за смях, но ако и на този мач не му се сложи 1 тв. не знам на кой друг тогава. Ливърпул върви почти без грешка в Англия и Европа, няма логика да губи точки срещу 19-ия в таблицата Сток Сити. Очаква се завръщането на Фернандо Торес при "червените", а Амди Файе е наказан от гостите.

► 17.00 часа : Уест Хям - Нюкясъл - 1

Да не се изхвърлям чак с твърда единица, но ми се струва, че и това е един от предварително ясните мачове. Нюкясъл изигра безобразен домакински мач срещу Хъл (1:2). Клубът е обявен за продан, никой не иска да му стане мениджър, публиката стачкува, играчите са без настроение, има контузени и наказани титуляри - въобще анархия. Джанфранко Дзола, който пък ще дебютира като наставник на Уест Хям, заварва отлично наследство от предшественика си Алън Кърбишли, като класиране, състав и игра. Контузията на голаджията Дийн Аштън (ще отсъства около месец) не пречи на домакините да са фаворит за трите точки.

19.30 часа : Болтън - Арсенал - 1 2, гол/гол

Без значение в каква форма е, Болтън обича да изненадва неприятно Арсенал у дома. За това говори и положителния баланс, който имат в къщи срещу "артилеристите". А и коефициентът за победа на домакините е добър. От Болтън е наказан Гари Кейхил, а контузен Мат Тейлър, но се очаква завръщането на реализатора Елмандер. Сред гостите, отсъстващите заради травми титуляри са Росицки, Силвестър и Насри. Може да им повлияе негативно и тежкия мач, и пътуването до Киев през седмицата.

Неделя, 21 септември

14.00 часа : Уест Бромич - Астън Вила - Х2, гол/гол

153-то дерби между двата бирмингамски отбора. Вила категорично е по-добрият тим след първите четири кръга и при пълен успех ще запише най-добрият си старт , откакто бе създадена Висшата лига. Съставът не се изтощи кой знае колко срещу нашия Литекс в четвъртък и дори и без травмирания Джон Карю е с класа над Уест Бром в момента.
Все пак да не забравяме, че това е местно дерби и пълното себераздаване в такива битки донякъде компенсира разликата в класите.

► 16.00 часа : Челси - Манчестър Юнайтед - Х, гол/гол

Непредвидим двубой ! Челси е във великолепна форма и дори дългосрочното отсъствие на Есиен няма да попречи на тима защото се оказа, че Оби-Микел е отличен заместник на ганаеца. За много специалисти домакините са фаворит в срещата. Не ми се вярва обаче Юнайтед да загуби втори важен шампионатен мач, веднага след като бе надигран и победен от Ливърпул. Отборът ще е без Карик и Видич, но с Роналдо и Бербатов в атаката всичко ще изглежда по-добре. Прогнозирането на знак ми се вижда доста рисково. По-добре е да се търсят други варианти, включително и игра на живо.

17.00 часа : Хъл - Евертън - Х 2

Домакините играят отлично за новак в Лигата, но вече бяха приземени с едно 0:5 на техен терен. Този разгром, при това от състав като Уигън, подсказва, че само на мускули и ентусиазъм не може да се изкара цялото първенство. Евертън е в странна ситуация. Излага се на собствения си стадион и бие навън. Президентът Бил Кенрайт търси купувач за клуба, мениджърът Дейвед Мойс пък продължи договора си за нови пет години срещу 17,5 млн. паунда. "Карамелите" завършиха 2:2 в със Стандарт Лиеж в четвъртък за УЕФА, може да са уморени, затова включвам и "хикс" в прогнозата.

17.00 часа : Манчестър Сити - Портсмут - 1, гол/гол

Сити обърна от 0:1 до 2:1 мача си в четвъртък срещу Омония в Никозия за УЕФА и усилието за това, плюс пътуването до другия край на континента не може да не ги е изтощило. Все пак играят у дома с Помпи и ще разчитат на мощната си атака водена от Робиньо, Жо и Райт Филипс, което ги прави фаворити за победата. Гостите биха у дома Гимараеш с 2:0 за УЕФА и до момента са една от приятните изненади в първенството на Англия. Балансът им срещу Манчестър като гости обаче е крайно негативен, а в статистиката винаги се крие част от истината.

17.00 часа : Тотнъм - Уигън - 1

Комарджиите имат едно неписано правило - при загубен залог, удвояват сумата за следващия, за да си избият парите. Ако имате нерви и средства можете да опитвате този вариант докато Тотнъм най-накрая спечели. При такива играчи е недопустимо, а и нелогично съставът все да пада. Така както и в последния мач загубен на "Уайт Харт Лейн" от Астън Вила. Все някога "шпорите" ще спечелят. Може би точно сега срещу Уигън, който съгласете се не е нищо особено като отбор.

Успех !


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lastkoz
21.09.2008 13:50

Ливърпъл твърда 1, ама видяхте ли кво стана тъй че според мен няма твърди мачове, а само по-сигурни от останалите. Така че браво на пусналите Х.

sokol4eto_
19.09.2008 23:34

Ако не се лъжа този човек преди години бе коментатор в Диема и наистина много разбира от английски футбол, така че му се доверявам напълно

SaDisTa
19.09.2008 22:39

За Ливърпул и Ман Сити съм съгласен

iksvel
19.09.2008 22:23

Целият отбор на Манчестър Юнайтед е общо-взето в много слаба форма, Роналдо току-що се завърна, Бербатов е слаб, а пък на всичко отгоре липсват двама основни играчи.
Челси от друга страна най-накрая разгърнаха пълния си потенциал, а в момента са в една много солинда серия от мачове без загуба. Не вярвам да се дадат на отбор, убил тяхната мечта - а именно ШЛ, макар и само за 1 година...
Макар да симпатизирам на Манчестър, в този мач те нямат шанс да победят. Прогноза 1, също така няма да е лошо да се опита и Н/Г.

BoRiS__NaY
19.09.2008 22:17

1X2 гол/гол над 2,5 под 2,5 СМЯТАИ КВИ ПРОГНОЗИ ВКАРА ТОЯ

stambo_92
19.09.2008 21:42

С изключение на Челси ( 1 ) съм сагласен с другите прогнози