Тотнъм - Уест Хям или Бербо шоу

19:55
Тотнъм - Уест Хям или Бербо шоу
Неделният следобед предложи на любителите на английския футбол поредното лондонско дерби, в което участие взеха отборите на Тотнъм и Уест Хям. За радост на всички българи, нашето момче, Митко Бербатов изигра ключова роля в двубоя, отбелязвайки първото и второто попадения, с което на практика предреши изхода на двубоя.


Съставите, в които излязоха двата отбора бяха следните:

ТОТНЪМ: Робинсън, Хътън, Даусън, Уудгейт (77 - Таинио), Шимбонда, Ленън, Зокора, Хъдълстоун, Малбранк (58 - Жилберто), Бербатов, Кийн (69 - Д. Бент)

УЕСТ ХЕМ: Грийн, Нийл, А. Фърдинанд, Спектър, Маккартни, Люнгберг (71 - Пенцил), Паркър (76 - Нобъл), Мълинс, Боа Морте, Аштън (77 - К. Коул), Замора


С началото на двубоя, футболистите на Уест Хям поеха инициативата, явно решили да вкарат бърз гол, с който да пречупят своите домакини. Трябва да си признаем, че те бяха близо до постигане на целта си, но Пол Робинсън на два пъти се намеси вещо, като по този начин опази вратата си суха.

Тези два шанса, открили се пред "чуковете" явно подействаха разтърсващо на "шпорите", които на свой ред поеха инициативата. Така в петата и десетата минута по идентичен начин след центрирания от свободен удар, Бербатов се озова в прегръдките на съотборниците си.
Двата гола аванс, който имаха белите, им дадоха нужното спокойствие и те доиграха полувремето със самочувствие. По-интересното, което си заслужаваше да се отчете бе отново с участието на Бербатов, който получи топката в наказателното поле и стреля без подготовка, но за негово съжаление стражът на "чуковете" се справи със ситуацията.

Две минути преди последния съдийски сигнал за първото полувреме, Луйш Боаморте получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки своите съотборници в още по-трудно положение.

С човек повече и два гола преднина, Бербатов и неговите съотборници изиграха и второто полувреме с хъс пред гола, за да опровергаят скептиците, че в отбора се задава криза след провала в турнира за купата на УЕФА. Влезлите като резерви, Жилберто и Дарън Бент отбелязаха своите първи попадения, като първия изми от части вината, която носеше за провала срещу ПСВ.

След този двубой, разликата между двата състава бе намалена на пет точки в полза на Уест Хям. По тревожното за тимът на Алан Кърбишли е факта, че в трети пореден мач защитата допуска толкова много попадения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация