Сеп Блатер: Няма да има допълнителни съдии на Мондиала

22:42
Сеп Блатер: Няма да има допълнителни съдии на Мондиала
Световната футболна централа ФИФА отхвърли варианта да бъдат въведени пет съдии по време на Световното първенство по футбол в ЮАР през следващото лято, съобщи президентът на ръководното тяло на световния футбол Сеп Блатер в Кейптаун.

ФИФА ще запази сегашната система - с един главен рефер, двама странични съдии и четвърти съдия. Предложението да бъде въведена новата система стана факт след спорния бараж между Франция и ЕЙРЕ, след който "петлите" се класираха за финалите.

От световната централа обаче допълниха, че ще бъде направено проучване в близко бъдеще дали е възможно да бъдат въведени технологии за повторение и допълнителни официални лица по време на мачовете. Блатер заяви, че "няма шанс за смяна на броя на реферите" по време на Мондиала, който започва на 11 юни следващата година. Той допълни, че поведението на Тиенри Анри и неговата игра в мача с Ирландия ще бъде разследвана от Дисциплинарната комисия на ФИФА.

Нападателят на Барселона игра на два пъти с ръка преди да подаде на Уилям Галас, който класира Франция на Световния шампионат в Африка. Ако Анри бъде намерен за виновен, то това може да доведе до наказание за Франция, което "петлите" да изтърпят по време на Мондиала през следващото лято.

Белгиецът освен това заяви, че Интерпол ще създаде нова служба, която да се занимава с нелегалните залози в спорта, най-вече във футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари