ФИФА пита кой е по-добрият: Стоичков или Хаджи?

16:12
ФИФА пита кой е по-добрият: Стоичков или Хаджи?
Българинът Христо Стоичков или румънецът Георге Хаджи е по-добър футболист? Това пита Световната футболна асоциация ФИФА на официалния си сайт. Стоичков и Хаджи са смятани за най-добрите играчи не само в своите страни, но и в цяла Източна Европа. ФИФА обаче се допитва до футболната общественост за вземане на решение кой от двамата легендарни футболисти е по-добър. Както е известно Хаджи и Стоичков са близки приятели още от времето когато бяха на терена.

Георге Хад\"\"жи започва кариерата си в Румъния през 1987 година в Стяуа Букурещ, където е до 1990-а. По-късно футболистът играе за Реал Мадрид, Бреша, Барселона и Галатасарай, с който печели редица трофеи и показва неповторим стил на игра.
Атакуващият полузащитник има 35 гола в 125 мача за националния отбор на Румъния. Хаджи е участник на три Световни първенства по футбол, където блестеше с изключителния си дрибъл, визия, пасове и изстрели от далечно разстояние.

Христо Стоичков е атакуващ футболист с рядко срещан демараж и невероятен хъс за победа. Точните му завършващи удари всяваха страх у всеки вратар играл срещу него. "Камата" има редица спече\"\"лени отличия в България с отбора на ЦСКА, но най - значимото е "Златната обувка" на Европа. След преминаването си в Барселона Христо Стоичков става основна част от "Дрийм тийма" на Йохан Кройф. Българинът има отбелязани 37 гола в 83 мача за националния ни отбор. Стоичков стана голмайстор на Мондиал 94 в САЩ, където се разписа шест пъти, а България достигна полуфинал на първенството. Христо Стоичков е носител на най-голямата индивидуална награда във футбола - "Златната топка".

ФИФА предоставя възможност на всеки сам да реши кой е по-добрият футболист - Георге Хаджи или Христо Стоичков? Можете да дадете своето мнение ТУК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

munir
21.11.2008 22:28

Стоичков е пример за себераздаване и хъс на терена, за разлика от Бербатов и компания.

buzzblister
21.11.2008 17:24

"Е Бълграри сме...нормално да сме за Ицо " - Главното правило на ФИФА е : " SAY NO TO RACISM" тоя надпис го има почти на всички стадиони и да не си ходил поне по телевизията трябва да си виждал! Затова футболът страда - заради хора като теб : ForzaMilan1899 . Може Стоичков да ти е любим но тука се пита кой е по добрия , според теб може Христо да е по добрия, но начина ти на обоснование е много погрешен!

snice
06.10.2008 21:10

К'во ми сравняват Хаджи и Ицо. За нас Ицето си е най-добрия. Вярно пълна скръб като трен. но се пак ..

stenli111
23.09.2008 21:48

И двамата са велики но мисля че Георге Хаджи е с едни гърди напред пред Ицо Стоичков,играта на Хаджи е по атрактивна ,просто виртуоз с топката, уникален .......Ицо за мен е най добрият футболист който умее да използва бързината си с топка,разбира се и тази левачка ,нямаше пощада......но големият му минус беше че лесно си изпросваше картони и дрибъла му беше малко чужд ,но както казаха по долу към момента е най великият Български футболист....

bam_cska
23.09.2008 21:05

Стоичков безспорно е по-добрия,между другото още е най-добрия Българен играел някога

martototo
23.09.2008 16:56

Нищо лично и не че е българин ама Ицко е МНОГО ПО-ДОБЪР от Хаджи !!! Просто е няколко нива по-напред.За тези който са запознати с играта на двамата..... мисля че не може да става и дума за сравнение между двамата.

iv0z
23.09.2008 16:25

И все пак мился че Стоичков е по-добър

iv0z
23.09.2008 16:21

А сега де... Стоичков или Хаджи... несравними са