ЦСКА изпраща разследването на Томов в УЕФА

21:18
ЦСКА изпраща разследването на Томов в УЕФА
На свое заседание днес Управителният съвет на ПФК ЦСКА ЕАД разгледа публикуваното вчера в официалния интернет сайт на клуба разследване относно неиздаването на лиценз за европейските клубни турнири от страна на БФС и приема документа за обективен. След среща с германските адвокати на клуба УС ще вземе окончателно решение по какъв начин и пред коя инстанция ПФК ЦСКА ЕАД да потърси правата си.

УС на клуба дава своето съгласие синтезиран и прецизиран вариант на горепосоченото разследване да бъде изпратен до Европейската футболна централа УЕФА.

Управителният съвет разгледа казуса касаещ присъствието на старши треньора на клуба в надзорния съвет. Този казус е бил разглеждан и преди като становище е поискано от БФС. Оттам клубът е получил отговор са дата 28.07.2008, че не съществуват пречки в нормативната уредба на БФС, според които това е забранено. В случай, че БФС излезе с различно от становището си от месец юли, ПФК ЦСКА ЕАД изразява своята готовност за съдействие и вземане на решения в унисон с това.

Членовете на УС намират за недопустимо отговорни служители в клуба да използват позициите си в Българския футболен съюз за повдигане на гореспоменатия казус в общественото пространство. С това единствено се цели изместването на фокуса на общественото внимание от истинските проблеми в българския футбол, разчистване на лични сметки и създаване на нездрава обстановка в ПФК ЦСКА ЕАД.

Във връзка с това УС изразява пълното си доверие и подкрепа към старши треньора на отбора Димитър Пенев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

UtherX
23.09.2008 23:44

" УЕФА трябва да извади националния отбор от световните квалификации...."
световни квалификации , които са организирани от ФИФА :> ьььь

siboko
23.09.2008 22:14

УЕФА трябва да извади националния отбор от световните квалификации и виновни за това ще бъдат БФС и батков заради който може да накажат дори и левски.