Скандал в ЦСКА! Иван Такев подаде оставка, обвинява Томов

12:40
Скандал в ЦСКА! Иван Такев подаде оставка, обвинява Томов
Директорът на отдел "Връзки с обществеността" на шампионите от ЦСКА Иван Такев подаде оставка. Причина за решението на бившия телевизионен журналист е изолацията му от информационната политика на "червения" клуб. В изложеното съобщение на официалния сайт на "армейците" Такев открито критикува председателя на НС на ЦСКА Александър Томов.

Winner.bg съобщава, че броени минути след публикацията на молбата на Иван Такев, съобщението бе свалено от сайта на ЦСКА. Ето и неговото пълно съдържание:

ДО УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ПФК ЦСКА ЕАД КОПИЕ: ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС НА ПФК ЦСКА ЕАД ГОСПОДИН АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ

                                                                   М О Л Б А

От Иван Такев – Директор на Дирекция "Връзки с обществеността" на ПФК ЦСКА ЕАД

Уважаеми господа, Моля да бъда освободен от заеманата от мен длъжност в клуба по чл. 325 т.1 от КТ.

Причините за това мое решение са доста, но първата и най-главната е изолацията ми от работата в клуба и невъзможност за провеждане на нормална и обективна информационна политика.

Примери за това са публикуваните в официалния сайт на клуба материали "Откраднатия лиценз на ЦСКА” и Декларацията на УС на ПФК ЦСКА ЕАД от 23.09.08, написана и пусната в сайта без мое знание от лице, нямащо нищо общо с пресслужбата.

Относно анонимната публикация "Откраднатия лиценз на ЦСКА", чийто автор според мен е Председателят на НС Александър Томов и под редакцията на Владимир Рупов мога да кажа, че е лоша белетристика, несъдържаща конкретни доказателства. Много от изнесените факти са преиначени или извадени от конкретен контекст.

Опитите да се търси алиби за невинност със задна дата отварят само една незараснала рана в душите на милионите привърженици и могат да донесат нови беди, а не ползи на ЦСКА. Тук е мястото да призная един свой грях или вина, че на 30 май 2008 година (петък), денят в който се решаваше лиценза на ЦСКА, убедих членовете на тогавашния УС на ПФК ЦСКА де не обнародват в медиите една остра Декларация, адресирана до Председателя на НС, Александър Томов, чрез която го призоваваха да предприеме спешни мерки по спасяването на лиценза. В телефонен разговор Александър Томов обеща, че на 2 юни (понеделник) той ще направи всичко това, което се искаше от него в Декларацията. Всички видяхме какво бе направено на 2 юни.

Воден от криворазбрана лоялност към интересите на клуба и от разбирането, че вътрешните проблеми трябва да се решават в клуба, а не на мегдана, се противопоставих на огласяването на Декларацията. Макар и закъсняла (30.05.08), тази Декларация ако беше огласена, можеше да мобилизира хора и ресурси, които до изтичането на датата 2 юни да помогнат за спасяването на лиценза на ЦСКА.

Винаги съм се стремял с чест да защитавам каузата ЦСКА и съм се гордял, че съм нейно лице, но в момента това е невъзможно, защото тя грубо се приватизира за лични интереси.

София: С уважение, винаги един от ЦСКА: 24.09.2008 г. Иван Такев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

roommen
24.09.2008 16:08

В Цска-то стана като в латиноамерикански сериял