Томов: Съветвам Любо Пенев да не забравя доверието, което му дадох

18:06
Томов: Съветвам Любо Пенев да не забравя доверието, което му дадох
Бившият президент на ЦСКА Александър Томов разпространи декларация до медиите, в която заявява, че той никога не е нарушавал законите на България и не е присвоявал никакви средства от  "армейския" клуб. Според Томов всички обвинения срещу него са инсценирани от предишното правителство и от служители на Държавната агенция за национална сигурност. Също така Томов посъветва наставника на ЦСКА Любослав Пенев да не говор "нелепости" по негов адрес.

Следва пълната декларация на Александър Томов:

"Тези дни се появи отново спекулация, свързана с името на Александър Томов. Според медийни изяви на Любослав Пенев и Димитър Борисов в пространството се тиражира, че Александър Томов "откраднал 50 млн. лева" и "...Александър Томов, който е съден за десетки милиони и винаги пътува в чужбина",и др.

Обръщам се към медиите и цялото българско население.

Аз никога през целия си живот не съм откраднал и 1 лев. Това предстои да се докаже в съда, въпреки словесните еквилибристики на някои недоборосъвестни официални лица. Впрочем никой не ме обвинява в това, че са откраднати пари, обвиненията са за неправомерна употреба на средства, което също е невярно и което също ще бъде доказано.

Вече излязоха показания на бивши служители на ДАНС (В. Хаджолов и други) за механизма, създаден при режима "Станишев", за публично омаскаряване на неудобни на бившата власт политически лица. Тъй като този механизъм е приложен безспорно върху моята личност и че в него са замесени и отделни магистрати, смятам да търся справедливостта с всички позволени от закона средства у нас и в чужбина.

Казано направо: "Писна ми!" От лъжите и спекулациите около т.нар. обвинения срещу мен. За това предупреждавам, че всяка следващо изявление, че съм откраднал каквото й да е, от където й да е трябва да бъде доказвано в съда.

Димитър Борисов категорично ми заяви, че не е казвал подобни неща и се разграничи от публикациите в пресата. Надявам се това да направи публично и г-н Любослав Пенев, когото съветвам да не говори нелепости и да не забравя доверието, което съм му оказал многократно.

Мафията в България трябва да бъде разбита. Механизмите за омаскаряване трябва да бъдат докрай разкрити и виновниците за тяхното създаване наказани и отстранени.

Александър Томов

Председател на партия "Българска Социалдемокрация"

Председател на НС на ЦСКА в периода 2006-2008 г."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN90
12.01.2010 02:05

"Аз никога през целия си живот не съм откраднал и 1 лев." Мазно говедо кой ще лъжиш бе? Каде изчезнаха парите за лиценза бе?

berbo_cskarq
08.12.2009 19:11

тоя има уста да говори млак говедо томов *thumb_down*

gaby98
07.12.2009 21:14

Истината снощи сър Сашо Диков я прозря;Ако Левски не бе толкова слаб,след загубата на цели 12 точки последните 6 кръга на ПРАСЕСПОР,на СУПАМЪДО да са му теглили яко шута.

bobskia1
07.12.2009 20:23

Предлагам на уинър.бг да пусне нова анкета сред читателите на сайта.Кой е по-голем провал за своя клуб или кой е по-мразен от феновета на двата отбора.Съответно двамата героя са Тодор Батков и Ал. Томов.Да разберем кой е по по че най.

cskarcheto92
07.12.2009 19:54

Даже няма да си напрая труда да прочета тази статия.Тоз е пълен олигофрен.