УЕФА къп - преди реваншите

09:38
УЕФА къп - преди реваншите

Предстоят осминафиналните срещи-реванш във втория по престижност европейски клубен турнир. За някои отбори този мач ще е протоколен, но за повечето ще е решаващ.

Байерн М – Андерлехт : След убедителната победа с 5:0 в Белгия сега баварският гранд може да си позволи да излезе с голяма част от резервите си. Отмар Хитцфелд със сигурност ще даде почивка на звездите си. Лука Тони предвидливо си изкара картон, с който получава наказание за тази среща. Андерлехт е гостувал общо 4 пъти на Байерн М в евротурнирите и е загубил всички тези мачове.

Зенит – Марсилия : Двубоят във Франция завърши при резултат 3:1. Тогава Олимпик водеше с класическото 3:0, но късен гол на Аршавин остави шансове на шампиона на Русия за реванша. Марсилия остана последния френски представител в евротурнирите и ще се опита да защити честта на страната. Нианг, Живе и Родригез са под въпрос за мача. Ким Донг Джин е наказан за домакините. Марсилия се намира в чудесна форма и загубил едва веднъж в последните си 12 срещи.  В Санкт-Петербург обаче се играе трудно и със сигурност ще се получи оспорван двубой.

ЕвертънФиорентина : Този англо-италиански сблъсък заема централно място в осминафиналните мачове-реванш. Във Флоренция „виолетовите” взеха добра преднина от два гола след късни попадения на Кузманович и Монтоливо.  Фиорентина все още не е записал загуба в свое гостуване в турнира през този сезон. Задачата им срещу добре представящия се тим на Евертън обаче ще е по-трудна. Загубата в първия мач прекъсна серията от 7 поредни победи за „карамелите” в турнира. Озмън и Карсли са под въпрос за срещата, а Воън вероятно ще отсъства до края на сезона. В редиците на гостите има доста проблеми с контузии. Прандели се надява все пак някой от Муту, Ливерани, Семиоли, Освалдо, Кузманович и Гамберини да се възстанови за мача. Очаква ни един доста интересен и напрегнат сблъсък.

Хамбургер – Байер Леверкузен : В този изцяло немски осминафинал си дават среща едни от най-добре представящите се германски тимове. В Бундеслигата тези два отбора също така са съперници за местата, даващи право на участие в Шампионската лига от догодина. Байер взе минимална преднина в първия двубой след късен гол на Гекас. В мача им за първенство в Хамбург домакините постигнаха победа със същия резултата и сега ще се стремят поне да повторят този успех. В досегашните 30 срещи между тези два отбора в Хамбург „аспирините” са взели 8 победи,  техните съперници – 13. Де Йонг и Компани са наказани за домакините, а Кастелен и Атуба лекуват тежки травми. За Леверкузен под въпрос са Барбарез и Грешко.

ПСВ – Тотнъм : В най-голямото дерби от осминафиналните срещи от Купата на УЕФА соченият преди това фаворит заедно с Байерн М за спечелването на турнира състав на Тотнъм излиза с гол пасив срещу шампиона на Холандия. „Шпорите” играха слабо на „Уайт Харт Лейн” и логично ПСВ успя да си тръгне с победата с гол на Фарфан след груба грешка на Жилберто. Сега момчетата на Хуанде Рамос имат трудната задача да постигнат успех на негостоприемния „Филипс стейдиъм”. Убедителната победа срещу Уест Хям през уикенда донесе самочувствие на Бербатов и компания, но това едва ли ще им помогне срещу рутиниран състав като този на домакините. Холандският гранд е загубил само един от последните си 14 мача. Под  въпрос за мача е Джинъс. През уикенда ПСВ не игра мач, тъй като дербито с Аякс беше отложено заради стачка на полицията. Домакините ще са достатъчно отпочинали за това дерби, което със сигурност ще ни донесе много интересни моменти.

Хетафе – Бенфика : Испанците малко изненадващо победиха своя съперник насред Лисабон с 2:1. Възпитаниците на Михаел Лаудруп трудно ще изпуснат толкова комфортна преднина. Все пак Бенфика не е за подценяване. „Орлите” притежават футболисти като Руи Коща и Нуно Гомеш, които могат да решат всеки един мач. След срамното домакинско равенство с последния в местния шампионат, Униао Лейриа, треньорът на Бенфика Хосе Антонио Камачо подаде оставка. Хетафе е в много добра форма, благодарение на която се отдалечи от зоната на изпадащите в Примера. В последните си 9 мача във всички турнири отборът не усещал вкуса на загубата. За домакините наказани са Пабло Ернандез и Браулио, а Уче и Марио са с контузии. За гостите са наказани основни футболисти като Кардосо и Биня.

Вердер – Рейнджърс : Това е друг много интересен осминафинален двубой. Високо летящият тим на Рейнджърс се представя много добре в евротурнирите през този сезон. Сините от Глазгоу бяха на крачка от 1/8 финалите в Шампиоската Лига, но пък успяха да продължат за Купата на УЕФА и сега имат добра преднина от два гола срещу Вердер. Рейнджърс се намира във впечатляваща форма и има 17 победи и 3 равенства в последните си 20 мача. Вердер беше сочен за един от главните фаворити за спечелването на турнира, но сега на „бременските музиканти” предстои доста сериозно изпитание. Домакините също така трябва да се отърсят от шокиращата загуба с 3:6 от Щутгарт през уикенда. Диего и компания със сигурност ще искат да се отсрамят пред своите фенове с победа над лидера в Шотландия. Бразилският плеймейкър е под въпрос за двубоя, а Саного със сигурност го пропуска.

Спортинг – Болтън : Играещият слабо в португалското първенство тим на Спортинг оставя добри впечатления в Купата на УЕФА. Португалският гранд постигна добър резултат срещу Болтън в Англия (1:1) и сега ще се опита да зарадва своите фенове с победа у дома. Англичаните обаче са много опасен противник, който дори успя да отстрани Атлетико М в предишния кръг. Гостите обаче имат доста проблеми в Премиършип, където са в зоната на изпадащите. За Болтън пропускат двубоя наказаният МакКан и контузените Нолън и Яскилайнен. Спортинг играе доста добре на свой терен и излиза като фаворит в мача.

Тези двубои ще ни дадат отговор на въпроса кои от фаворитите ще напуснат турнира още на осминафиналната му фаза. Със сигурност ни очакват много интересни и оспорвани сблъсъци между някои от най-добрите европейски отбори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация