Вердер спечели битката, но не и войната

04:31
Вердер спечели битката, но не и войната

След като в сряда вечер се изиграха шест двубоя реванши от турнира за купата на УЕФА, програмата в четвъртък предложи още два. В Лисабон Спортинг приемаше борещият се за оцеляване в своята Премиер Лийг, Болтън, до като в Бремен, местния Вердер бе решен на всичко за да заличи негативните впечатленията, които остави с представянето си в Глазгоу.

На "Везерщадион" излязоха следните две единадесеторки:

ВЕРДЕР: Визе, Оломойела (78-Харник), Мертезакер, Налдо, Бьониш, Д, Йенсен, Боровски, Хънт, Диего, Алмейда (66-Саного), Розенберг

ГЛАЗГОУ РЕЙНДЖЪРС: МакГрегър, Броудфуут, Уиър, Куеляр, Папач, Хемдани, Дейли, Фъргюсън, Дейвис, Адам (57-Уитейкър), Ново (78-МакКълък).

Още с първия съдийски сигнал, домакините буквално "натикаха" своя съперник в неговото наказателно поле, а стражът на шотландците бе подложен на канонада от удари. Тази вечер обаче бе на МакГрегър, който отчая "бременските музиканти".

Над 30-ет бяха ударите в посока вратата на Рейнджърс, но единственото попадение, падна в 58-та минута. Желаният от редица европейски грандове бразилец Диего се озова на удобна за стрелба позиция и с левия крак отправи неспасяем удар. Голът вдъхна още повече сили в редиците на зелено-белите, но за тяхно огромно съжаление до ново попадение не се стигна. Гредата също се оказа помощник на МакГрегър след удар на Саного, а добавката бе спасена с вещина от шотландския страж.

Последния съдийски сигнал дойде след три минутно продължение и в Шотландия празненствата можеха да започнат. За отборът на Вердер остана горчилката от изпуснатия шанс да елиминират своя съперник, както и поуката, че елиминациите са в два мача и дори да си бил по-добрият в единия, това не винаги е достатъчно за крайния успех!

В Лисабон изненада не се получи и домакините от Спортинг надиграха английският Болтън. Многото проблеми в състава на  гостите оказаха своето влияние и те логично напуснаха турнира след като разочароваха с играта си. Липсата на Юси Яскелайнен и Кевин Нолан се оказа пагубна за състава на гостите  и след попадението на Перейриня в 85-та минута, "лисабонските лъвове"  стигнаха до закономерна победа.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация