Преди кръга - обзор

09:35
Преди кръга - обзор

Тази седмица бяха реваншите от 1/8-финалите в турнира за УЕФА Къп, както и втората част от битката Интер- Ливърпул. Сега футболният запалянко в Европа отново концентрира вниманието си в местните футболни първенства.

Англия:
Водещите тимове на пръв поглед имат лесни препятствия, а и с приближаването на края на кампанията, грешките намаляват. Но дали наистина е така? Ливърпул приема Рединг след изтощителна битка с Интер, а „кралските поданици” ще търсят спасителни точки на „Aнфийлд”. Арсенал ще търси първи успех от седмици насам срещу единственият тим, нанесъл му шампионатно поражение- Мидълзбро. Челси ще търси разгром над Съндърланд за извинение към феновете си, а нова издънка ще тегне като Демоклев меч над главата на Грант. Юнайтед е най-облагодетелстван с гостуването си в Дарбишър на местния Каунти. Хуанде Рамос още има затруднения по левия фланг, а и навярно ще спести част от титулярите си за гостуването на Манчестър Сити в „българското” дерби на кръга. При светлосините тренира и Бранимир Костадинов, и нищо чудно нашенците официално да станат трима в състава. В най-заплетената среща Уест Хям ще се опита са секне на „Ъптън Парк” серията от три поредни шамара с по 0:4 срещу устермения към зона УЕФА Блякбърн

В другите срещи: Портсмут-Вила, Фулъм-Евертън, Уигън-Болтън, Бирмингам-Нюкясъл.

Испания:
Дербито на кръга среща Ла Коруня и Реал М. Това е един от най-негостоприемните стадиони в Иберия за „белия балет” и сега много вероятно столичани пак да се препънат. „Супер Депор” са слаб домакин, но сега мотивацията е съвсем друга. На „Местая” Валенсия посреща носителя на Купа УЕФА Севиля с последен шанс да спаси сезона си, поне с 6-то място в крайното подреждане. Проспериращия тим на Алмерия продължава да радва окото, а сега на  ред за мъчение на стадиона на новака е тима на Франк Рийкард- Барса. Не само, че не скъсиха аванса на Реал, но дори и върнаха интригата за среброто след 1:2 на „Камп Ноу" от гонещия ги Виляреал. „Жълтата подводница” приема Сарагоса с надеждата да запази пълен комплект от точки на „Ел Мадригал”.

В другите срещи: Бетис-Атлетик Б., Рекреативо-Мурсия, Еспаньол-Майорка, Хетафе-Сантандер, Валядолид-Осасуна, Атлетико-Леванте.

Италия:
 Капитанът на Рома Франческо Тоти се зарече, че „римските вълци” няма да оставят Интер на мира, докато не изчезне шансът и на теория скудетото да „кацне” в столицата. Сега обаче идва труден тест- домакинство на детронирания еврошампион Милан. Ако за тимът от „вечния град” битката е за златото, то „росонерите” ще търсят четвъртата позиция, даваща право на участие в Лигата и догодина. Прави впечатление сърцатата игра на младия Патo, станал любимец на тифозите в Милано. Интер също трябва да внимава, тъй като в Милано акостира коравия Палермо. Напоследък в прогрес е Торино, който може да удължи серията си без загуба след визитата на последния Каляри.

В другите срещи: Удинезе-Лацио, Аталанта-Емполи, Фиорентина-Дженоа, Ливорно-Парма, Реджина-Сиена, Сампдория-Катаня, Ювентус-Наполи.

Германия:
В Бундеслигата новия шампион вече е ясен. Щутгарт „завеща” титлата си на Байерн, след като разпердушини с 6:3 единствения реален конкурент на „баварците” Вердер. След реванша с Андерлехт сега лидерите пак имат сравнително лека задача- гостуване на Енерги. Отборът на Томас Шааф пък приема набралия инерция Волфсбург. Водени от Гомес и Какау Щутгарт ще търсят нов удар- този път навън срещу коравия домакин Бохум. В най-заплетената среща новакът Карлсруе ще търси задължителна победа над визитиращия Айнтрахт.

В другите срещи: Шалке-Дуисбург,Ханза-Херта, Хановер-Арминия,Байер-Нюрнберг, Хамбургер-Дортмунд.

Франция:
Шампионът Лион на практика защити отличието си, като след дербито с Бордо диша спокойно. „Лъвовете” обаче са гости на един от най-неприятните стадиони в Първа лига за тях- този в Кралство Монако срещу едноименния тим. Там балансът от последните срещи е стряскащ- 7 победи за средняците в подреждането и 2 хикса. Теглени напред от Карин Бензема и без особени кадрови проблеми ще търсят „счупване” на традицията. Нанси има гостуване на аутсайдера Сошо, и ще търси победа, за да изпревари сваления на земята Бордо в битката за среброто. Един от символите на френския футбол- ПСЖ ще приеме новака Валенсиен с един от последните шансове за оцеляване във висшия ешалон.
  
В другите срещи: Льо Ман-Рен, Лил-Каен, Л`Ориен-Оксер, Метц-Ница, Сен Етиен-Тулуза, Бордо-Страсбург, Ланс-Марсилия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация