Вия разплака Дженоа в продължението, Валенсия и Лил се класират напред

22:18
Вия разплака Дженоа в продължението, Валенсия и Лил се класират напред
Валенсия победи Дженоа с 2:1 като гост във вълнуващ последен мач от Група "В" на Лига Европа.

Давид Вия още в 3-а минута след хубав самостоятелен пробив стреля, но вратарят на "грифоните" спаси. Италианците се нуждаеха от задължителен успех, но в началото на срещата "прилепите" владееха повече топката и не позволяваха на съперника да атакува опасно. В 9-а минута Вия стреля отдалеч, но Скарпи изби.

Съперниците често грешаха при отиграванията си в средата на терена. Дженоа не успяваше да създаде нищо опасно пред вратата на Валенсия, а испанците дебнеха на контра. Чак в 25-а минута домакините стигнаха до меле в полето на "прилепите", но гол не падна. В средата на полувремето първо Рафаеле Паладино бе заменен принудително, а след това същото се случи и с Карлос Марчена.

В 35-а минута Хоакин бе изведен сам срещу Скарпи, но стреля неточно и пропусна най-чистата ситуация до момента в мача. В 44-а пък Ернан Креспо не успя да вкара от трудна ситуация.

В първата минута от даденото 3-минутно продължение на първата част Бруно Сартор с параболичен удар с глава след центриране прехвърли Скарпи и Валенсия поведе.

Дженоа натисна сериозно още от началото на второто полувреме и в 50-а минута Креспо бе изведен сам срещу стража на "прилепите" и не сбърка – 1:1. "Грифоните" изглеждаха преобразени и подкрепяни от страстната си публика продължиха да нападат. Защитата на испанците обаче се справяше, макар и доста трудно.

В 84-а минута реферът свири много спорна дузпа за фаул срещу Хоакин, но Давид Вия не уцели вратата от бялата точка. В продължението обаче вратарят на домакините сгреши фатално, подари топката на Вия и нападателят на празна врата донесе победата на своите.

В другия мач от групата Лил победи Славия Прага с 3:1.

Йохан Кабайе в 25-а и Жервино в 40-а минута дадоха комфортен аванс на французите, но в 56-а гостите върнаха едно попадение. Людовик Обраняк обаче вкара успокоителния трети гол за своите в 80-а минута.

Така Валенсия и Лил са двата тима, които продължават напред.

 
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gadzev21
17.12.2009 22:26

Валенсия са най - добрите , а Давид Вия е най - добрия *thumb_up* *party*