Ливърпул - Живата легенда

16:57
Ливърпул - Живата легенда
Безспорно това е най-доброто начало на сезона за "мърсисайдси" от доста дълго време. Те са твърдо решени да преследват титлата през този сезон, след като не са я печелили от създаването на Висшата лига вече повече от 17 години.

Но дали червените от градът на Бийтълс ще могат да спрат устрема на Арсенал? Дали Джерард  и компания ще успеят да достигнат до така мечтания връх? И дали "топчиите" ще продължават да се представят безгрешно? Много въпроси, чиито отговори ще разберем съвсем скоро.

Първото нещо, което прави впечатление в играта на Ливърпул е много добрата защита. В първенството те имат само четири допуснати гола. В двубоя с Тотнъм  отбора инкасира за първи път гол от игрова ситуация, както и за първи път повече от едно попадение в мрежата си.

Няма как да не направи впечатление състава на Ливърпул във всеки един отделен мач. Треньорът Бенитес прави постоянни рокади, като в почти всеки мач нападението е съвсем различно, но англичанинът Крауч рядко намира място в състава на "мърсисайдси" и това се оказа достатъчен мотив да се заговори за неговото напускане на полусезона в посока Нюкясъл.

В Шампионската лига Ливърпул се движи много лошо, като от два изиграни мача имат едва една спечелена точка при визитата си в град Порто на едноименния отбор. Срещу Марсилия англичаните се представиха катастрофално и загубиха на своя Анфийлд с 0:1. Интересен факт от изминалата среща е, че  публиката не изпя химна на отбора в последните секунди , както е традиционно. Това красноречиво говори за качеството на играта от страна на техните любимци.

Пред Ливърпул няма много алтернативи и отбора трябва да започне да побеждава с пределна концентрация и пълно себераздаване, ако иска лошата серия да бъде прекъсната и след дълго чакане, отново титлата да се завърне там, където и е мястото, в музея на най-великия английски отбор.

Естествено нищо не идва даром, за това и ръководство и играчи трябва да си подадат взаимно ръка в постигането на целите, в противен случай ще трябва да чакаме още поне една година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dumbi
13.10.2007 07:15

Съгласен съм с част от изказването на nachoss относно текучеството на футболисти в любимия ми отбор. От сега се започна със спекулирането за бъдещето на Рийзе, а той няма как да не признаем е един от стабилните играчи в Ливърпул, нещо като Гатузо в Милан, превърнал се е в емблематична фигура. Според мен проблема пред Ливърпул в момента е липсата на един наистина силен халф, както и нападател, за да може и Джерард и Торес да доразкрият изцяло потенциала си. Убеден съм, че ако Рафа закупи двама играчи на тези постове, дори да продадем Крауч , било то и Воронин или Кайт, лицето на отбора ще бъде съвсем друго. Това разбира се е само мое мнение, а не мнение на специалист

nachoss
12.10.2007 01:00

Ливърпул винаги ще е от най - великите, но те имат голям проблем, затова не печелят нищо във Висшата лига - те просто не градят отбор. Ако погледнем Манчестър Юнайтед ще видим колко основни единици все още играят. В Ливърпул има прекалено много купуване и продаване. Със същия проблем са дори и Интер, но това е друга тема. Просто англичаните трябва да се съсредоточат върху определени играчи, които да държат отбора. Сигурно че кажете Джерард, но с един Джерард не става. Ливърпул добре започнаха, но не се знае какво ще е накрая. Все пак успех на Ливърпул.