Жребият

15:37
Жребият

Днес в Нион (Швейцария) от 14:00 часа българско време бе теглен жребият за 1/4 финалите в Шампионската лига и Купата на УЕФА. Под вещият контрол на генералния секретар на УЕФА Дейвид Тейлър и легендарния руски вратар Ринат Дасаев бяха определени двойките, които ще спорят в следващата фаза на турнирите. В най-престижният европейски клубен турнир - Шампионска лига, всички ще имаме възможност да се насладим на невероятни сблъсъци с непредвидим изход. Жребият започна подобаващо и още първата изтеглена двойка предизвика невероятен шум в залата.

Арсенал - Ливърпул : Двата гранда на английския футбол, ще трябва да премерят сили в тазгодишното издание на Лигата. Лондончани изхвърлиха бившия еврошампион в лицето на Милан, след като изиграха два изключителни мача срещу италианците в които доказаха, че са по-стойностния отбор. Надеждите на "артилеристите" са свързани преди всичко с доброто представяне през сезона на Фламини, Фабрегас и Адебайор на които ще падне и отговорността за предстоящите битки с Ливърпул. При мърсисайдци се наблюдава пробуждане през последния месец, в който отборът се справи с другия италиански колос в турнира - Интер. Стивън Джерард и Фернандо Торес са в страхотна форма и със сигурност ще създадат доста проблеми за защитата на лондончани. Интересна ще е битката и между двамата мениджъри Арсен Венгер и Рафаел Бенитес, които за пореден път ще имат възможност да докажат качествата си пред милионите привърженици.

Рома - Манчестър Юнайтед : Съдбата си направи отново шега поставяйки двата отбора един срещу друг в елиминационната фаза. Римските "вълци" имат за какво да си връщат след унизителното 1:7 на "Олд Трафорд", но едва ли това ще е лека задача. Тоти и компания се изявиха страхотно на "Сантяго Бернабеу" и си тръгнаха с престижна победа от испанската столица, като доказаха, че съставът е израснал много в тактическо отношение. Сега срещат познат противник в чиито редици има футболисти всяващи респект във всеки един отбор. Качествата на сър Алекс Фергюсън са доказани в световен мащаб, а гарнирани с футболисти като Кристиано Роналдо, Пол Скоус, Уейн Рууни и Райън Гигс правят от Юнайтед претендент за трофея. Англо-италианските срещи винаги са били едни от най-непредвидимите, което е гаранция за зрелище още на "Стадио Олимпико".

Шалке 04 - Барселона : Немският тим излезе от доста тежка група с присъствието на Челси, Валенсия и Розенборг, справи се със съпротивата на Порто и сега среща колосът Барселона. Интересът който декларираха каталунците към Мануел Ноер през изминалата седмица, сега ще може да бъде преценен и от феновете и на обстановката която създава "Камп Ноу". Изпълнители като Ракитич, Джоунс, Асамоа и Курани са в състояние да затруднят всеки един отбор, но за битките с испанците трябва да се прояви огромна концентрация. Барселона разполага с най-добрият състав поне на хартия. Имена като Роналдиньо, Меси, Деко, Иниеста, Шави, Ето\'о и Анри едва ли се нуждаят от коментар, но е факт, че възпитаниците на Франк Рийкард не играят добре през този сезон. Въпреки това са фаворити в двубоя.

Фенербахче - Челси : Изненадата в турнира се изправя срещу много-милионната селекция на Роман Абрамович. Турският тим изповядва много атакуващ футбол под ръководството на Зико, а бившият футболист на Челси Матея Кежман и бразилецът Дейвид се разбират отлично в предни позиции. Не е за подценяване факта, че в селекцията на комшиите ни се подвизава и първенеца по асистенции в турнира Алекс с 6 завършващи подавания. Челси победи Олимпиакос в 1/8 финалната фаза на турнира след два сравнително лесни мача за лондончани. Амбициите на руския олигарх да изкачи англичаните на европейският трон не са тайна за никой, а с балансиран състав и нападатели като Дрогба и Анелка това няма да е голяма изненада. Нека не забравяме, че в състава на Аврам Грант се намира и Андрий Шевченко, който е отбелязал и 59 гола в турнира през своята кариера.

Бяха изтеглени и евентуалните съперници за полу-финалната фаза. Победителят от английският сблъсък на Арсенал и Ливърпул, ще трябва да се изправи срещу един измежду Фенербахче и Челси, а за евентуален съперник на победителя от Рома - Манчестър Юнайтед ще бъде класиралият се от двойката Шалке 04 - Барселона.


В Купата на УЕФА изтеглените двойки са
:

Байер Леверкузен - Зенит, Рейнджърс - Спортинг, Байерн М. - Хетафе и Фиорентина - ПСВ Айндховен

В полуфиналите: 

Байерн М. / Хетафе - Байер Леверкузен / Зенит

Рейнджърс / Спортинг - Фиорентина / ПСВ Айндховен

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

erol10
14.03.2008 20:30

Абрамович е нагласил жребия ,ето ви доказателство ....


http://forums. icnorthwest.c o.uk/viewtopic.php?t=337 55&post
days=0&postor der=asc&start=0

съединете тези 6-те и ги PASTEнете в броузара си...


там коментара е пуснат в 10:38 тази сутрин (няколко часа пред жребия) и там пише кой с кого ще се пада