Троен повод за празник в Милан

15:25
Троен повод за празник в Милан
На днешната дата 29 септември 2008 година италианският гранд Милан има три повода за празнуване. Собственикът на седемкратните европейски клубни шампиони Силвио Берлускони навършва 72-годишна възраст. Настоящият министър-председател на Италия е лидер на политическото движение "Форца Италия" и е собственик на италианска медийна империя. Твърди се, че един от важните фактори за успеха му в политиката е, че е президент на футболния клуб Милан, който Берлускони купува през 1986 година.

Днес своя рожден ден празнува и нападателят на "росонерите" Андрий Шевченк\"\"о.
Украинецът навършва 32 години. Шева идва на "Джузепе Меаца" през 1999 година от отбора на Динамо Киев и се превръща освен в ключова фигура за Милан, и в любимец на "червено-черната" публика. Шевченко прекара две години в лондонския Челси, където изявите му бяха незадоволителни. През лятото на 2008 година той се завърна в Милан, където е неговия истински футболен дом.

Третият, но не на последно място, повод за празнуване в Милан е вчерашната победа над градския съперник Интер. "Росонерите" победиха тима на Жозе Моуриньо с 1:0 и дадоха заявка за спечелване на Калчото, въпреки кошмарното начало на сезона. Голмайсторът в мача Роналдиньо показа брилянтната си игра и посвети попадението на феновете на новия си отбор.

"Посвещавам този гол на всички привърженици на Милан и на собственика на клуба, който празнува днес своя рожден ден", каза щастливият Роналдиньо.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари