Кантона чертае тежко бъдеще за Юнайтед

13:09
Кантона чертае тежко бъдеще за Юнайтед
Легендарният футболист на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона предрича тежко бъдеще за европейския клубен шампион. Според французинът клуба е прекалено зависим от авторитета на мениджъра Сър Алекс Фъргюсън. Кантона заяви, че ако шотландският специалист напусне "червените дяволи", което рано или късно ще стане, Юнайтед е обречен на финансов и организационен крах.

"Разбирам защо феновете на отбора са разтревожени. Философията на клуба няма да се промени докато Фъргюсън е тук. Тревожното е това, което ще стане, когато той напусне Юнайтед", коментира Кантона.

Според бившият френски национал никой, освен Сър Алекс, няма да успее да се справи с финансовото положение на клуба. След закупуването на Юнайтед от американската фамилия Глейзър, задълженията на "червените дяволи" са нараснали на шокиращите 600 милиона паунда.

"Фъргюсън е толкова силен и популярен, че може да контролира всичко. В момента освен икономическата страна няма място за притеснение. Аз обаче съм силно загрижен за бъдещето. Наистина всичко може да се очаква, когато хора като Глейзър и новите собственици на Манчестър Сити започнат да управляват футбола", каза още любимецът на "Олд Трафорд" Ерик Кантона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация