Спалети - Анчелоти 2:1

09:13
Спалети - Анчелоти 2:1
Свикнали сме да отдаваме заслуженото в един мач на играчите, които са взели участие. Многомилионните селекции в повечето европейски грандове свикнаха да бъдат непрекъснато под светлината на прожекторите. Снощи в двубоя между Рома и Милан, един друг човек заслужи това право. Именно треньорът на "вълците" се превърна в главния виновник за великолепния обрат, който неговите подопечени сътвориха.

Първото полувреме премина изцяло под тактическите указания на двамата треньори и положения за гол пред двете врати като цяло липсваха. Това, което бе интересно се оказа заучено изпълнение на ъглов удар от страна на Рома, но съдиите не вникнаха в идеята на домакините и не зачетоха изпълнението.

Второто полувреме бе по-живо, тъй като и двата отбора знаеха, че равенството би ги отдалечило от заветната цел - за Рома шампионската титла, а за Милан, колкото и странно да звучи 4-то място и участие догодина в Шампионска лига.

Напоритостта в редиците на "росонерите" им донесе гол преднина, като в 54-та минута, бившия капитан на Лацио, Оддо центрира брилянтно и за Кака не остана друго освен да разпечата вратата на Дони. Трябва да се отбележи, че ударът, който нанесе Кака бе също от световна класа.

Реакцията на Лучано Спалети бе мигновена и той пусна в рамките на пет минути Жули и Вучинич. Този ход на италианеца се оказа повече от успешен, защото благодарение на двете си резерви Рома успя да обърне двубоя до 2:1 в рамките на три минути. Вучинич бе герой на мача и в Милано, когато отбеляза единственото попадение.

С тази своя победа, Рома доближи настоящия Шампион Интер само на 3-ри точки, но "нерадзурите" имат мач по-късно днес срещу Палермо. Милан пък остана на 4-та позиция, но една евентуална победа днес на прекия им конкурент Фиорентина у дома над Дженоа ще увеличи разликата в точките.

Съставите на двата отбора сътворили спектакъла късно снощи:


РОМА: Дони, Сисиньо, Панучи, Жуан, Тонето, Де Роси, Пизаро (Жюли 60), Тадеи (Акуилани 70), Перота, Мансини (Вучинич  55), Тоти


МИЛАН: Калач, Одо, Малдини, Каладзе, Фавали, Гатузо, Пирло, Амброзини (Джилардино 85), Кака (Палоши 90), Сеедорф (Емерсон 75)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dumbi
16.03.2008 15:16

Намират се в превъзходна форма, дано тя продължи и срещу Манчестър