Шампионска лига - група \"E\"

13:15
Шампионска лига - група \"E\"
Борбата в групата започна доста изненадващо след като Юнайтед направи равенство на "Олд Трафорд" срещу Виляреал, а гордите шотландци от Селтик не успяха да преодолеят датския Олборг въпреки численото си превъзходство след 79-та минута и отсъдената дузпа в началото на срещата. Сега пред отборите предстоят вторите срещи в групите, които на пръв поглед изглеждат доста ясни и след тяхното изиграване ще се очертаят двата тима основни претенденти за следващата фаза на турнира.

► 21:45 часа : Олборг - Манчестър Юнайтед - 0:3

Голмайстори:
0:1 - Рууни - 21 мин.
0:2 - Бербатов - 55 мин.
0:3 - Бербатов - 79 мин.


Мач с ясен победител. Домакините устискаха героично равенство на "Селтик Парк" в първата си среща в лигата, след серия от фрапиращи пропуски на нападателите на "детелините". Бари Робсън пропусна дузпа, а Самарас и Малоуни се надпреварваха кой ще направи по-запомнящ се пропуск. В крайна сметка вратарят на Олборг Карим Заза се превърна в играч на мача и влезе в идеалният отбор на Шампионската лига за първия кръг. Датчаните не са се разписвали в три срещи (две за първенство и една за ШЛ). Юнайтед стартира защитата на трофея с равенство срещу Виляреал на "Олд Трафорд", но сега едва ли може да си позволи втора грешка. Мачът с испанците бе доста постна продукция от страна на англичаните и ако гредата на Гилермо Франко бе влязла се очертаваше доста голяма битка за първото място в групата с "жълтата подводница". Сега Манчестър няма право на грешка, а и противникът е от доста ниска класа.

Стартови състави:

Олборг
: Заза, Педерсен, Бошан, Олферс, Бьогелунд, Рисгард, Йохансен, Аугустинусен, Еневолдсен, Курт, Сагановски

Контузени: Сябонг Номвет
Наказани: Якобсен

Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, Фърдинанд, Видич, Евра, Роналдо, Скоус, Нани, Рафаел, О\'Шей, Рууни, Бербатов

Контузени: Харгрийвс, Гари Невил
Наказани: няма


► 21:45 часа : Виляреал - Селтик - 1:0

Голмайстори:
1:0 - Сена - 67мин.


Виляреал се представя страхотно от началото на сезона. Тимът дели първото място в Примера с Валенсия, а при победа срещу директния си конкурент за второто място в групата, месеца ще изглежда перфектен за Пелегрини. Тимът практикува изключително грамотен футбол, а липсата на Нихат в предни позиции не се усеща. Гонзало Родригес определено впечатли със страхотните си намеси в дефанзивен план на "Олд Трафорд", а разбирателството му с Диего Годин е на високо ниво. "Детелините" определено изпитват трудности при гостуванията си в лигата, но повод за оптимизъм е формата на нападението, което в последните три шампионатни срещи отбеляза 10 гола. Ако треньорът Гордан Страхан заложи на двама в атака най-вероятно ще се заформи двойка между Самарас и Венегор оф Хеселинг. Двете остриета са доста ръстови състезатели, но Гонзало Ридригес и Диего Годин определено могат да им противодействат. Мачът със Селтик идва в доста подходящ момент за "жълтата подводница" и едва ли испанците ще пропуснат възможността да спечелят трите точки.

Стартови състави:

Виляреал:
Диего Лопес, Капдевиля, Годин, Родригес, Пирес, Егурен, Лоренте, Сена, Касорла, Роси, Анхел

Контузени: Нихат, Фернандес, Сиган, Кани
Наказани: няма

Селтик: Боруц, Уилсън, Колдуел, Макманъс, Нейлър, Накамура, Браун, Хартли, Малоуни, Самарас, МакГийди

Контузени: Бари Робсън
Наказани: няма


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

machocka
02.10.2008 17:44

да му тръгне на бербо като на по вода *lol* не да се подхлъзва де

aleck
30.09.2008 23:42

гооооооооооооооооооооол & гоооооооооооооооооооооооол

MarkoPolo
30.09.2008 23:26

Еха, време му беше и на Бербатов...за ся 2 гола добре е Айде да са му честити.

stenli111
30.09.2008 16:58

Твърдо съм за победа на Червените Дяволи ,смешно е да се мисли за някакъв успех на Олборг ,било то и частичен, клуб като Ман Юн изключително рядко прави 2 издънки поред а и да не забравяме че издънката срещу Виляреал поне според мен е малко оправдана ,да не забравяме че точно Виляреал в момента е в страхотна форма и Олборг е с доста класи под Виляреал ......прогнозата ми е нулево равенство до почивката и канонада във вратата на Олборг след почивката

ApLeKuHo
30.09.2008 16:06

Не подценявайте ОЛБОРГ. Те не са случаен отбор. Вижте как се представя БАТЕ, който също е класифициран като аутсайдер. Пък не личеше такова нещо на Бернабеу.
Хикса на Манчестър е една от вероятните прогнози.

grosseto
30.09.2008 15:43

Не си познал другарю,че Ман.Юн. ще направят Х