Шампионска лига - група \"F\"

14:50
Шампионска лига - група \"F\"
Надпреварата в групата предвещава да е доста интересна. Байерн Мюнхен записа очаквана победа над Стяуа в първия кръг, но играта демонстрирана от баварците определено разочарова. Отборите на Лион и Фиорентина извъртяха резултатен хикс (2:2) на старта в лигата и съхраниха всички шансове за първото място. Погледите тази вечер ща са насочени преди всичко към "Алианц Арена" където шампионът на германия и този на франция ще премерят сили един срещу друг.

21:45 часа : Байерн Мюнхен - Лион - 1:1

Голмайстори:
0:1 - Демикелис - 24 мин. автогол
1:1 - Зе Роберто - 52 мин.



Столът на Юрген Клинсман здраво се разклати след поредната слаба продукция на Лука Тони и компания. След получения шамар от Вердер Бремен на "Алианц Арена" (2:5), последва и срамна загуба с 0:1 от далеч по-скромния тим на Хановер. Липсата на Кан, колебливата игра на защитата и контузията на Франк Рибери са основните причини, които се споменават за слабия старт на сезона, но едва ли те могат да прозвучат сериозно при допуснати цели 5 шайби от Вердер. Ясно е, че нещата при немците не вървят и е доста интересно как ще изглеждат те срещу Лион тази вечер. Французите са на познатото ниво вече няколко сезона и редят спокойно победа след победа в шампионата. Старта в Шампионската лига определено ме изненада, но е факт, че момчетата на Клод Пюел играха страхотно и пропуснаха доста положения срещу Фиорентина. По мое скромно мнение слабото място в отбора е центърът на защитата, където от този сезон действа Матю Бодмер. Титулярната позиция на играча е вътрешен халф и той определено се справяше със своите отговорности, като се стигна и до интерес от страна на Арсенал. Множеството контузии в края на миналия сезон в лагера на Лион принудиха треньора да го използва като централен защитник, заради физическите данни които притежава играча. За съжаление на тима обаче, непривичната позиция за Бодмер често води до грешки и създаване на опасни положения пред вратата. Очаква ни интересен двубой с непредвидим завършек.

Стартови състави:

Байерн:
Ренсинг, Одо, Лусио, Демикелис, Лам, Швайнщайгер, Брено, Зе Роберто, Рибери, Клозе, Тони

Контузени:
Лел, Саньол, Хамит Алтънтоп
Наказани: няма

Лион: Лорис, Ревейер, Крис, Бодмер, Менса, Тулалан, Макун, Жуниньо, Гову, Фред, Бензема

Контузени: Гросо, Клерк, Кадер Кейта, Хартък, Грение, Фабио Сантос
Наказани: няма


21:45 часа : Фиорентина - Стяуа - 0:0

Голмайстори:





Италианците могат да бъдат доста доволни от представянето си в домакинските срещи и старта в лигата. Постигнатото равенство на френска земя определено дава предимство на тима  в борбата за едно от първите двете места в групата. Най-радостното за тима обаче е формата на Алберто Джилардино, който не спира да бележи. Очертаващото се партньорство с Адриан Муту в атаката на тима едва ли вещае нещо добро за гостите от Букурещ. Продажбата на Томас Уйфалуши не се отрази на тима и защитата пред Фрей изглежда доста стабилна. Гостите от Стяуа извъртяха хикс в последния шампионатен кръг със сензацията до този момент в Шампионската лигата Клуж и идват за точка в Италия. Статистиката е изцяло в полза на италианците, което допълнително накланя везните в тяхна полза.

Стартови състави:

Фиорентина: Фрей, Дайнели, Гамберини, Варгас, Муту, Джилардино, Монтоливо, Йоргенсен, Сантана, Алмирон, Фелипе

Контузени: Паскуал
Наказани: няма

Стяуа: Сапата, Марин, Радой, Гиоане, Морено, Гоян, Огарару, Николица, Ловин, Семедо, Станчу

Контузени: Емегара, Плешан, Овидиу Петре, Радой
Наказани: няма

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stenli111
30.09.2008 17:09

Байерн - Лион 2/Х .........изключвам 1'ца Байерн нямат сили да се противопоставят на Лион а и мисля че крайно време е Лион да има някакъв успех в ШЛ според мен ще играят полуфинал пък защо не дори и финал...........а Баварците с тоя треньор нищо добро не ги чака ,същата работа като нашия Стоичков ,изключителен футболист и адски слаб треньор