Валенсия - Севиля - поредната катастрофа за \"прилепите\"

09:38
Валенсия - Севиля - поредната катастрофа за \"прилепите\"

Отборът на Валенсия продължава лошото си представяне този сезон в Примера Дивисион и все повече затъва в класирането на висшия ешeлон. В мач от 28 – мия кръг на испанската Примера, прилепите допуснаха поредна домакинска загуба от тима на Севиля. За статистиката Валенсия е най – лошият домакин от началото на сезона, но изненадващо един от най – добрите гости. Отборът заемаше незавидното за тях 10-то място, докато носителят на Купата на Уефа – 6-то.

Стадион "Местая" бе почти пълен, а феновете подкрепяха своите любимци, за така важния мач. Това бе и първи мач за новия президент на клуба Аугустин Морера. Двубоят започна равностойно, но в 10-та минута бразилският ас на гостите Луиш Фабиано вкара много хубав гол, след чудесен удар от около 20 метра и остави Тимо Хилдебранд напълно безпомощен. "Прилепите" реагираха като ужилени и пробваха няколко атаки. Всичко обаче за тях в мача свърши едва в 22-та минута, когато след чудесна атака като по учебник, Хесус Навас стреля много силно, но след рикошет в защитник, топката попадна в Кеита. Той веднага даде чудесен пас на Фабиано и последният не сгреши за 0:2. След този гол на практика мачът свърши, а отборите като че ли спрях да играят. Валенсия пробва няколко атаки, а дори и началото на втората част не предложи нещо кой знае какво. Така се стигна до 88-та минута, когато сред разбъркване в защитата на севилци, Раул Албиол вкара за домакините почетното попадение. Реферър Ундиано Маленко нямаше проблеми в този мач като показа едва 5 жълти картона – 2 за домакините и 3 за севилци.

Така след този сблъсък, Валенсия заема 11-то място, като е с еднакъв брой точки с Атлетик Билбао – 36. Севиля се изкачи на 4-тото място, задминавайки Атлетико Мадрид, който е с мач по – малко и утре може да се върне след като играе с опашкаря Леванте. Севиля вече е в зоната на евротурнирите и след добрата игра, която показват могат да се борят за място в шампионската лига. За Валенсия трудното предстои.


ВАЛЕНСИЯ: Хилдебранд, Мадуро (74мин. Еду), Албиол, Марчена, Вия, Бараха, Мата (59мин. Мориентес), Арисменди (46мин. Хоакин), Силва, Мигел, Морети.

СЕВИЛЯ: Палоп, Адриано, Ескюде, Москера, Алвеш, Кейта, Поулсен, Капел (85мин. Коне), Навас (92мин. Алфаро), Кануте, Луиш Фабиано(70мин. Фацио)


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация