Шампионска лига - група \"Н\"

17:46
Шампионска лига - група \"Н\"
Най-колоритната група тази година. Това не е само заради присъствието на колоси като Реал Мадрид и Ювентус, или за носителя на УЕФА Зенит Санкт Петербург. Допълнителна украса в пейзажа внася и белоруският шампион БАТЕ Борисов до болка познат вече и в България. Кошмарът за Левски ще има за противник Ювентус, а в един от най-интересните сблъсъци на кръга излизат отборите на Зенит и Реал Мадрид.

19.30 часа : Зенит Санкт Петербург - Реал Мадрид - 1:2

Голмайстори:
0:1 - Хубакан - 4 мин. автогол
1:1 - Дани - 24 мин.
1:2 - Ван Нистелрой - 31 мин.


Тук определено ще станем свидетели на страхотен мач с непредвидим изход. Шампионът на Русия и носител на Купата на УЕФА загуби доста нещастно в Италия, след феноменален гол на Алесандро Дел Пиеро. Позитивното за Дик Адвокаат обаче е, че тимът си възвърна страхотната форма от миналата година и започна отново да гази, като последната жертва бе Локомотив Москва (3:0). Съставът на Зенит ми изглежда дори по-силен от миналата година и причина за това е новопривлеченият Дани. Португалецът впечатлява с всяко отиграване, а синхрона му с Аршавин и Погребняк става все по добър, което предвещава доста главоболия за Касияс и защитниците пред него. Реал Мадрид започна само с 2:0 срещу БАТЕ, а играчите в мача практикуваха махленската игра "лаком за гол". Сега пред Шустер и компания излиза доста сериозно изпитание, което ще даде отговор дали Реал е готов за предизвикателството "Европа". В Примера всичко върви нормално като "белият балет" не пропуска да вкара поне по два гола на мач, като изключение прави традиционно трудното гостуване на Ла Коруня. Все пак си мисля, че руснаците няма да загубят срещата.

Вероятни състави:

Зенит:
Малафеев, Анюков, Крижинац, Пюгрение, Ширл, Зирянов, Денисов, Тимошчук, Аршавин, Погребняк, Дани
Контузени: Ломбертс
Наказани: няма

Реал (Мадрид): Касияс, Серхио Рамос, Марсело, Канаваро, Хайнце, Диара, Ван дер Ваарт, Де ла Ред, Робен, Игуаин, Ван Нистелрой
Контузени: Снайдер, Гути, Гаго
Наказани: няма


► 21:45 часа : БАТЕ Борисов - Ювентус - 2:2

Голмайстори:
1:0 - Кривец - 17 мин.
2:0 - Сташевич - 23 мин.
2:1 - Якуинта - 29 мин.
2:2 - Якуинта - 45 мин.


Двубоят на пестеливите. Едните (БАТЕ) защото не могат, другите (Ювентус) защото им е стил на игра. Никога не съм мислел, че управниците в УЕФА ще допуснат такъв формат на състезанието, че отбори като БАТЕ да попадат в груповата фаза на лигата. Белоруският шампион е трудно да се анализира поради простата причина, че няма игра. Има наредени около 10-тина човека пред най-добрия играч, вратарят Веременко, и той спасява каквото може. Ако при някое статично положение някой скочи изневиделица и отклони топката, може и да се вкара гол. Все пак да им е честито класирането в лигата, защото с този отбор едва ли ще влязат отново. Липсата на Трезеге в състава на Юве не би трябвало да е проблем за Раниери, при наличието на Амаури и Якуинта. Трите точки срещу Зенит ще дадат нужното спокойствие на италианците и Дел Пиеро и компания ще стигнат до победата днес, пък било то и пестеливо.

Вероятни състави:

БАТЕ Борисов:
Веремеко, Сосновский, Сахаров, Ржевски, Юревич,Лихтарович, Кривец, Сиваков, Сташевич, Близнюк, Родионов
Контузени: Ермакович
Наказани: Хагуш

Ювентус: Манингер, Григера, Мелберг, Киелини, Молинаро, Каморанези, Сисоко, Якуинта, Недвед, Амаури, Дел Пиеро
Контузени: Буфон, Легроталие, Дзанети, Поулсен, Трезеге
Наказани: няма

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Svetoslaf4o
01.10.2008 06:59

Вместо да гледаме ЦСКА ще гледаме БАТЕ Борисов я се махай тея Левски днеска 100% сам обеден че нищу няма да направят

AviMC
30.09.2008 22:58

Кой каза,че ЛЕВСКИ Сф отпаднаха за ШЛ от случаен отбор?!?

Ugoo
30.09.2008 22:39

ххахаха... май май "пестеливите" са най резултатни