Бербатов и БАТЕ са героите на вечерта

00:12
Бербатов и БАТЕ са героите на вечерта
Вторник вечер премина под знака на мачовете от Шампионската Лига. Любителите на Цар футбол имаха възможността да наблюдават осем мача в които не липсваха и изненади.

В група "E" отборът на Манчестър Юнайтед имаше не толкова леко гостуване на датския Олборг. Разбира се почитателите на английския футбол ги вълнуваше най-вече представянето на нашия Димитър Бербатов. Капитанът на националния ни отбор игра през всичките 90 минути и отбеляза втория и третия гол в срещата. Първото попадение падна в 21-та минута  и бе дело на английския национал Уейн Рууни.

В другия двубой от тази група испанският Виляреал посрещна състава на Селтик и успя да го победи с минималното 1:0 след гол на Сена в 67-та минута.

Група "F" събра отборите на Байерн Мюнхен, Лион, Фиорентина и Стяуа. На своя "Алианц арена" немският колос Байерн не успя да се справи с френския първенец Лион завършвайки 1:1. Гостите успяха да поведат в резултата след като Демикелис си отбеляза автогол, но в началото на втората част Зе Роберто възстанови равенството, като по този начин двата отбора прибавиха по една точка към досегашния си актив.

Привържениците на Фиорентина очакваха техните любимци да повторят играта си срещу Лион преди две седмици и да постигнат пълен успех срещу румънския Стяуа, но краят на двубоя дойде при резултат 0:0 и класирането в тази група остана непроменено.

В група "G" английският Арсенал надигра категорично отборът на Порто с 4:0, като с по два гола се отчетоха Ван Перси и Адебайор. С този си успех "артилеристите" излязоха еднолично начело с актив от 4 точки, следвани от Порто с 3, докато Динамо Киев остана трети с актив от две точки след равенството 0:0 в Турция на местния Фенербахче.

Безспорно една от най-интересните групи е група "H", където жребият събра отборите на Реал Мадрид, Ювентус, Зенит и добре познатия ни БАТЕ Борисов. Шампионът на Испания гостува в Русия на носителя на Купата на УЕФА Зенит. Головете в тази среща паднаха още през първата част, като Хубакан даде аванс за гостите след автогол, а Дани възстанови равенството в 24-та минута, за да дойде часът на неостаряващия Рууд ван Нистелрой, който донесе и победата за своя отбор.

Ако имаше някъде изненада тази вечер, то това бе равенството между БАТЕ Борисов и италианския гранд Ювентус. Беларуският шампион не се изплаши от своя противник и дори успя да поведе с 2:0 до 23-та минута. В последствие обаче италианците наложиха своя стил на игра и благодарение двете попадения на Якуинта достигнаха до крайното 2:2. Така след вторите срещи в групата отборът на Реал излезе начело с актив от 6т., докато Ювентус остана с 4. Третото място, което дава право на участие в турнира за Купата на УЕФА се заема временно от БАТЕ Борисов, като възпитаниците на Виктор Гончаренко определено могат да бъдат доволни от представянето си до момента, въпреки предварителните прогнози, че ще играят ролята на спаринг партньор. За руския шампион Зенит остана последното четвърто. Реал е фаворит за първото място в групата, но борбата за останалите две ще се решава тепърва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Yavor90
01.10.2008 10:17

едва ли има отбор в ШЛ, който не иска да бие... става въпрос за ключови футболисти, които са обиграни и са в отбора от години насам, а не за няк'ъв си Жоазиньо, който е пристигнал вчера... ще ти дам пример и с Манчестър Юнайтед когато бяха без Роналдо... една птичка пролет не прави, но когато си свикнал всяка атака да минава през тази птичка вече става кофти когато я няма... виж им резултатите, едва сега почнаха да печелят... така че ДА има значение дали един или двама ключови футболисти не играят, защото се променя схемата и начина на игра по който са свикнали всички в отбора. Юве ги сполетя малшанса на Левски... и двата отбора играха добре срещу БАТЕ

kalata20
01.10.2008 01:19

аз не се оплаквам, че бате свършиха на равно с юве, защото го чаках на 1Х двоен шанс

Yavor90
01.10.2008 01:02

Не пропускайте и факта, че на Ювентус им липсваха няколко от изявените титуляри!

Yavor90
01.10.2008 01:00

Вярно ама не е баш така... БАТЕ са на третото място с една точка, а Зенит остават четвърти без точки...

Hacktool
01.10.2008 00:45

Защо сега не пишете колко слаб отбор са БАТЕ и как всеки щял да ги бие с по 5-6 гола разлика?

svetlio_vn
01.10.2008 00:29

Браво на Бербатов за първите му голове с екипа на Юнайтед , смятам , че сега ще се поуспокои и ще заиграе дори още по-силно !
Колкото до БАТЕ Борисов , май не били толкова слаби , а ?!?